Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Și girafele se împușcă, nu-i așa?

Zoom Și girafele se împușcă, nu-i așa?

Jurnalul lui Marius (girafă de sacrificiu)

7 februarie

Eram aseară cu prietenii mei, hipopotamul Giany, antilopa Găbița și tapirul Fane, fumam un cui într-un boschet, cînd am văzut fără să vreau, peste gard, cum directorul grădinii zoologice viola un pinguin și îi forța pe ceilalți pinguini să se uite. Sînt absolut sigur că m-a văzut! Băga-mi-aș picioarele în gîtul meu exagerat de lung care mă predispune la situații din astea stînjenitoare.

9 februarie

Directorul închisorii a venit la mine în țarc și m-a întrebat dacă am văzut ceva ciudat noaptea trecută. I-am zis că nu. Și oricum nu sînt genul care să facă gît, sau să judece relații nenaturale între specii, mai ales după aventura aia de astă-vară cu măgărița aia perversă. Io nu sînt turnător ca hiena Dan. Cred că s-a prins.

10 februarie

Hipopotamul Giany, antilopa Găbița și tapirul Fane au dispărut în mod misterios azi-noapte din cuștile lor, lăsînd în urmă o dîră groasă de sînge. Nu sînt îngrijorat pentru că unul din îngrijitori mi-a spus că nu e sînge de la ei, e sînge de la el care s-a tăiat la deget în timp ce-i tranșa și îi încărca în pungi.

12 februarie

În mod surprinzător, nici una dintre animalele care ar putea să povestească isprava directorului de la ZOO nu mai e în cușca ei și astăzi am primit neobișnuit de multă mîncare, ca și cum cineva m-ar îngrășa pentru Crăciun. În fine, cred că am să povestesc ziarelor ce s-a întîmplat. E secolul XXI, ce mi se poate întîmpla? Să mă împuște în cap și să mă arunce la lei?

Jurnalul lui Grigore Cartianu (iubitor de animale)

11 februarie

Dragă jurnalule, o veste cutremurătoare a ajuns la urechile mele. Girafa Marius de la Grădina Zoologică din Copenhaga nu mai este printre noi. Au împușcat-o chiar înainte de Vantentine’s Day. Trebuie neapărat să scriu o carte în care să spun adevărul despre sfârșitul ei tragic. De ce au vrut îngrijitorii să scape de ea cu orice preț? A fost și Ion Iliescu implicat în execuția grăbită a girafei Marius? Și de ce s-a deplasat generalul Victor Atanasie Stănculescu până la Copenhaga cu elicopterul?

12 februarie

Conducerea Grădinii Zoologice din Copenhaga a dat dovadă de cruzime omorându-l pe Marius. Și ce dacă nu mai aveau ce să-i dea de mâncare? O luam eu la mine și-o țineam la bloc. Mi-ar fi plăcut tare mult s-o am prin preajmă. O duceam de funie la păscut în fiecare zi, îi coseam iarbă de prin parcuri, o rugam să-mi dea în supermarket produsele de pe raftul de sus. Iar după ce se mai îngrășa puțin, o tranșam și-o dădeam la tigroaica pe care o cresc pe balcon.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint