Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Silviu Sergiu cu Organon-ul în gură

Zoom Silviu Sergiu cu Organon-ul în gură

Oricît de scîrbit ai fi de cineva, oricît ai fi obosit să-ți fie jenă de vecinătatea sa, din cînd în cînd, într-un puseu nostalgic parcă, tot simți nevoia să-i amintești cine e.

Așa mi se întîmplă mie cu Silviu Sergiu. Din cînd în cînd, pac, cîte un capac după ceafă – jumătate for fun, jumătate pentru că cere. N-are senviș, că i-aș lua și senvișul. Și l-aș mînca în fața lui după ce l-aș agăța pe disciplinatul elev de la EVZ de epoleți în cuier.

Silviu Sergiu scrie despre #unitisalvam, sub titlul #Unitisalvam aceeasi mizerie. Despre agenda ascunsă a noii Stîngi. Textul vine după ce #unitisalvam și-a anunțat prezența în stradă pe 25 mai în marile orașe, îndemnînd la grevă cetățenească. Una peste alta, oamenii nu merg la vot, au argumentele lor, vor să le arate explicit politicinielor că nu au votat nu pentru că nu au avut chef, ci pentru că n-au avut cu cine. Ok, bun. Eh, care e legătura cu „agenda ascunsă” și „mizeria”? De unde scoate Silviu Sergiu asta?

Să vedem ce impută mișcării #unitisalvam:

1. Sergiu reproșază mișcării că nu a continuat protestul de stradă și după ce s-a oprit proiectul Roșia Montană.

Să ne înțelegem, cei care au protestat i-au promis lui Sergiu: „Silvică, ne vedem la primăvară în stradă!” Și n-au mai venit, s-a trezit Silviu ca pămpălăul, singur „la fîntîni”. Bun, ți-au tras țeapă, asta e! De-aici însă pînă la „agendă ascunsă” e mult. Sau vrei să zici că toate manifestările din toamnă-iarnă au fost doar pentru a te țepui pe tine acum, în primăvară?…

2. De ce se supără Silviu Sergiu că nu au mai ieșit în stradă #unitisalvam și în primăvară dacă era un fenomen viciat, cu „o agendă ascunsă”? De ce se frămîntă, în loc să-i mulțumească Domnului pentru minune și să revină în borcanul cu mortăciuni de la B1? Deci, care a fosta agenda ascunsă? Să facă o mișcare care să dispară apoi? Uuu, Sergiule, notează-ți repede asta undeva și du-te cu ea la OSIM. Am înțeles că Eco umblă prin lume după idei tîmpite pentru următorul roman!

3. Silviu Sergiu le reproșează celor din #unitisalvam că sînt mișcați de teme ecologice, dar că-i doare în cur de democrație și anticorupție. Adică, zice Sergiu, de ce ați ieșit, mă, pentru iarbă și păduri, iar pentru democrație și anticorupție nu? Pentru că, logic, nu vă place nici democrația, nici anticorupția, vine răspunsul său nescris. Sînteți, așadar, și antidemocratici, și corupți.

Vai, serios? Păi, înseamnă că la Universitate e plin în acest moment doar de cei care susțin democrația și anticorupția scoși în stradă de EVZ, B1 și, nu-i așa, Dreapta de operetă și fundație… Hm, ciudat, cum se facă că nu e nimeni la Universitate? Ah, stai, că a venit acum cineva. Nu, nu, alarmă falsă, e un guguștiuc oarecare.

Revin, care să fie aici „agenda secretă”?… Să formulăm, prin absurd: din moment ce nu e nimeni în stradă pentru „democrația” și „anticorupția” lui Sergiu, de ce să-i acuzi doar pe unii că nu sînt în stradă?

Hai să-l lăsăm pe Sergiu să ronțăie la întrebarea asta ca un hamster care tocmai își reintroduce în circuit dejecțiile și să mai facem un pas.

4. Înapoi la titlu: „aceeași mizerie” și „agenda ascunsă”. Pînă acum, nimic din toate acestea. Dar stați, nu plecați, dresorul de silogisme nu și-a spus ultimul cuvînt.

Ultima acuzație a lui Sergiu cade ca o lovitură de topor peste ultimii 2 mii și ceva de ani de logică: „Câtă vreme #unitisalvam nu propune o persoană, sau mai multe persoane, pe care românii să le voteze, câtă vreme nu-şi foloseşte credibilitatea câştigată prin protestele de stradă, (…) mi-e teamă că #unitisalvam nu este altceva decât un instrument al actualei clase politice detestabile, care vrea să-şi păstreze privilegiile.”

Sergiule, nu știu cum să-ți zic, dar știu cum ți-ar zice niște băieți de la mine din Ghencea: meriți să iei puțin la trîntă organonul lui Aristotel.

Și-acum, să-i explicăm lui Silviu Sergiu ce-a zis:

1. #unitisalvam a apărut ca mișcare de stradă.

2. #unitisalvam are credibilitate pentru că, într-adevăr, a taxat în stradă clasa politică.

3. #unitisalvam nu vrea sa se implice politic.

Rezultă de-aici, #unitisalvam este „un instrument al actualei clase politice detestabile”.

Deci #unitisalvam a apărut doar pentru ca apoi să nu se transforme în partid politic și, astfel, să ajute clasa politică actuală. Altfel, nu-i așa, #unitisalvam are credibilitate, taxează puterea, împiedică proiecte nocive pentru țară.

Și repet: #unitisalvam face asta deliberat, căci la mijloc e vorba de „o agendă ascunsă”.

Silviu Sergiu, în numele lui Aristotel și-al lui Duns Scotus, , în numele lui Occam și-al lui Kant, în numele lui Hilbert și-al lui Russell, te conjur, aruncă tastatura din mînă!

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint