Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Sloganuri electorale explicate

Zoom Sloganuri electorale explicate

Klaus Iohannis, președinție 2019: “Pentru o Românie normală”.

Mereu ai visat să pleci alături de persoana iubită într-o vacanță normală, de care să-ți aduci aminte toată viață. Peste ani, o să zici: “Mai știi când am vizitat hipodromul de la Polul Sud și-am pariat pe curse de pinguini? A fost super-normal! N-o să uit niciodată momentele alea. Mi-aș dori ca și societatea românească să fie normală, ca să mă pot bucura la maximum de fiecare clipă”. Ei bine, în întâmpinarea acestor oameni a venit Klaus Iohannis cu sloganul său.

Uneori ai vrea ca fiecare zi să fie normală, dar atunci apare următoarea întrebare: dacă mereu e normal, cum o să-ți dai seama care-s momentele cu adevărat normale, care ies în evidență prin normalitate și care devin astfel memorabile și demne de povestit nepoților?

 

USR, europarlamentare 2019: “Fără hoție ajungem departe”.

Pare că doi băieți de la USR au mers noaptea la cimitirul Bellu, au dezgropat sicriul lui Corneliu Vadim Tudor și au furat de acolo sloganul generic populist împotriva hoției cu care a fost îngropat Tribunul. Altfel, e adevărat că fără hoție ajungi departe, cu excepția cazurilor în care penitenciarul la care ești trimis se află la o distanță mare față de punctul din care ai plecat.

 

Dan Barna, președinție 2019: “Fericiți în România”.

Dacă Barna ar fi avut filosofia la bază, ar fi știut că e foarte problematic conceptul de fericire. Ce este fericirea? E o stare care descrie un întreg parcurs prin viață sau se limitează la o chestie de moment, ca de exemplu atunci când te amuzi pentru câteva secunde de sloganul electoral pe care l-a găsit Barna?

 

Alexandru Cumpănașu, președinție 2019: “O Românie fără clanuri”.

Cumpănașu a pus gând rău relațiilor de familie care stau la baza clanurilor. Ce-și dorea el era de fapt o lume interlopă în care funcționează meritocrația, iar locotenenții marilor lideri nu-s promovați pe baza legăturilor de rudenie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale