Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Şoapte: Toți o pleoapă și-un pămînt

Zoom Şoapte: Toți o pleoapă și-un pămînt

Gabriel Oprea e bucuros să fie lăsat în pace o vreme. E drept, un bărbat ca el nici nu putea să treacă neobservat. Fie că trecea cu 150 la oră prin centrul orașului la oră de trafic maxim, fie că apare în fața ta un munte de militar de un metru optzeci, cu păr de-un negru strălucitor și cu sprîncene arcuite de zici că i le-a proiectat Saligny.

În ultima vreme, cei care-l cunoșteau ziceau că e cam trist. Că poate l-a afectat moartea motociclistului Gigină, că poate îl urmăresc fantomele unui trecut dubios… De-aici pîlpîiala pleoapelor, vibrația nestăpînită a pupilelor. Nimic mai fals. Cum am mai scris, domnul Oprea merge periodic să-și mai scoată grăsimea din gușă și să-și mai întindă mușamaua de pe față. La vreo 50-60 de porții de ceafă cu cartofi prăjiți, mai bagă puțin aspiratorul de grăsime sub mandibulă, ca să nu arate ca un pelican. Eh, acum cîteva luni, a zis să încerce și altceva: să-și ia puțin din pielea pleoapelor, care, cu trecerea anilor, devenise cumva prea multă. Cert e că doctorul i-a tăiat cam mult din piele sau n-a măsurat bine, motiv pentru care Oprea simte nevoia să dea din pleoape ca un pui de vrabie aruncat prea devreme din cuib.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Legea 140/2015 pentru modificarea Legii nr. 56/2012 privind organizarea si functionarea Academiei de Stiinte Militare propusa de izmenarul pretins academician ESTE NECONSTITUTIONALA. Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale -ASSN -este o structura NULA (nu este constituita in interes public si nu a fost aprobata de CSAT) deoarece se suprapune “COMUNITATII NATIONALE de INFORMATII”.
  Comunitatea Nationala de Informatii functioneaza sub coordonarea Consiliului National de Aparare a Tarii si reprezinta reteaua functionala a autoritatilor publice din sistemul securitatii nationale bazata pe unitatea de scop, obiective si strategie, asigurata prin informatiile furnizate de urmatoarele structuri, denumite si componente ale Comunitatii Nationale de Informatii Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Directia Generala de Informatii a Apararii si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din Ministerul Administratiei si Internelor.
  Potrivit legii NECONSTITUTIONALE nr.140/2015 de funcționare și organizare a ASSN, aceasta este definită drept for național, de consacrare științifică,-SIC- ce reunește personalități știintifice-SIC- reprezentative din domeniul de apărare, ordine publică și siguranță națională, aflată în coordonarea științifică a Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații.
  Adică toți doctorii FARA VALAOARE STIINTIFICA coordonati pt teza de DOCTORAT de doctorului plagiator Gabriel Oprea-zis conserva, – acestea sunt oare personalitățile reprezentative? ASSN este instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, și reprezintă în justiție interesele proprii. ASSN poate fi reprezentată în justiție și de organele de specialitate ale Ministerului Apărarii Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații, după caz, mai spune legea. Academia are în componența sa membri titulari, membri corespondenți, membri de onoare și membri asociați (multi MAFIOTI).Numărul maxim al membrilor titulari și al membrilor corespondenți este 100, din care 50 membri titulari.Membrii titulari beneficiaza de o INDEMNIZATIE LUNARA VIAGERA egală cu salariul mediu pe economie (PRINTRE ACESTIA ESTE SI MILIONARUL Vasile DANCU – Vice premier in Guv. CIOLOS.). Membrii corespondenți beneficiază de o INDEMNIZATIE LUNARA VIAGERA egală cu 50% din valoarea salariului mediu pe economie.
  CE ALTA NEMERNICIE MAI MARE DECAT ACEASTA TICALOSIE a puscariabilului IZMENAR mai poate exista in CONDUCEREA UNUI STAT MAFIOT decat in lumea a treia, in timp ce peste 50% din “POPULIMEA” Ro traieste sub pragul saraciei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]