Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Socoteala din tîrgul de vită

Zoom Socoteala din tîrgul de vită

Ca de obicei, socoteala din tîrg nu se potrivește cu cea de acasă. Iar în tîrgul PSD pare că nici nu mai contează casa, care e destul de mare și din ce în ce mai șubredă.

Asemeni lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă pare să fi uitat că nu doar Teleormanul natal contează. Dar, în realitate, contează mult mai mult decît decid cîțiva yesmeni și sicofanți din Kiseleff.

La nivelul organizațiilor mari, din județe și municipii, vocea baronilor începe să nu mai conteze. Oamenii care de ani buni aleargă pe teren pentru că așa li s-a spus, deși campaniile din ușă în ușă sînt perimate, oamenii care au văzut cu ochii lor cum partidul se duce în bot din încăpățînare, prostie și aroganță, par a se fi săturat. Și nu doar de Dragnea, Dăncilă sau Codrin Ștefănescu. Aparent, nu le-a mai fost atît de rău niciodată, nici măcar atunci cînd îi călărea PD-ul pe deșelate.

Dar ceea ce se întîmplă de cinci ani în partid, în ciuda victoriilor răsunătoare, nemulțumește la maximum baza acestuia, eșalonul activiștilor muncitori, sătui să se tot șteargă în jurul buzelor. De duminică noaptea, după ce rezultatul era clar, din ce în ce mai mulți au început să-și pună problema dacă nu le-ar fi mai bine în afara PSD. Iar asta nu înseamnă neapărat în afara politicii. Mulți par a fi dispuși să ia în calcul varianta Victor Ponta. dar nu ca membru rătăcitor întors în PSD. Din momentul în care Găbiță Oprea a apărut în sediul PSD și a fost anunțat drept vicepreședinte al partidului, orice alianță cu Ponta a devenit imposibilă. Cel puțin în această configurație, căci Ponta a demisionat din funcția de premier numai și numai pentru că Oprea nu voia să demisioneze din cea de ministru și vicepremier, după Colectiv.

Așa că nu ar fi de mirare ca, în cîteva săptămîni, Pro România să devină un partid important, cu foarte mulți membri. Pentru că prea mulți membri ai PSD s-au săturat să fie duși la tîrg de către vite doar ca să facă alții mișto de ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale