Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Spații de cazare la mare înălțime. Complex Măgheruș, Toplița

Zoom Spații de cazare la mare înălțime. Complex Măgheruș, Toplița

De fapt, e prea mult spus complex: vorbim despre cele cîteva construcții (pensiune, foișor din lemn, chioșc de taxare) care gravitează în jurul a două pîrtii de dificultăți diferite, medie (Măgheruș) și ușoară (Bradul), situate într-o suburbie a orășelului montan Toplița, un fel de Azuga wannabe a Ținutului Secuiesc, dar muult mai ieftină.

Adresa: Toplița, strada Murelor, la baza pîrtiei Măgheruș. Altitudine 750 m.

Căi de acces: De la sensul giratoriu din centru, ai de mers cam 3,5 kilometri pe strada Murelor (practic, o uliță care urcă printre casele localnicilor, pe sub coasta, pe alocuri, complet defrișată a unui deal împădurit).

Dotări: Pe lîngă pat și duș, două instalații de teleschi, nocturnă, centru de închiriat echipament, restaurant, schi-bar. Ce-și mai poate dori un schior împătimit? Poate o trambulină care să-l arunce din pat direct în clăpari.

Prețuri: 110/150 de lei camera dublă luni-joi/vineri-duminică, mic dejun inclus. Ski-lift: 2 lei urcarea, 40 de lei abonamentul de o zi.

Ambianță: Dacă vrei intimitate și spațiu de manevră pe pîrtie, du-te în cursul săptămînii pentru că în week-end pîrtia e plină cu clienții din zonă. Cu care poți socializa la un picnic de iarnă: pe imensa sobă din centrul foișorului se pune non-stop ceva la prăjit (pîine, cîrnați) sau la fiert (ceai, vin, țuică). De la stația de amplificare se aude și Chris de Burgh pentru șerpuirile largi ale schiorilor, dar și Guano Apes pentru salturile snowboard-erilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint