Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Spații de cazare la mare înălțime. Hotel Parajd, Praid

Zoom Spații de cazare la mare înălțime. Hotel Parajd, Praid

Mai exact, episodul de astăzi ar fi trebuit să se numească "Spații de cazare la medie înălțime pentru tratamente la mare adîncime", fiindcă e dedicat fumătorilor care și-au propus o cură de curățare a plămînilor în aer de salină. Și, în special, bucureștenilor care locuiesc în apartamente cu ferestre spre bulevard.

Adresa: În Praid, județul Harghita, peste drum de Poștă, la vreo 200 de metri de intrarea în mina de sare. Altitudine aprox. 550 m.

Căi de acces: DN 13A, de la Odorheiu Secuiesc prin Corund (37 km) sau de la Reghin via Sovata (53 km); DN 13B, de la Gheorghieni prin Pasul Bucin (51 km).

Dotări: Specifice de hotel **. 62 de locuri în 26 de camere cu 1-4 paturi, pizzerie, terasă, restaurant.

Prețuri: 90 de lei dubla fără mic dejun. Pentru sejururi mai lungi, tariful pe noapte scade (5-10 nopți: 80 de lei; peste zece nopți: 70 de lei).

Ambianță: De remarcat ospitalitatea localnicilor, care te întîmpină cu pîine (cu cartofi, proaspătă, la brutăria de peste drum de clădirea administrației salinei – 3,80 lei/kg) și sare (în toate sortimentele posibile, mai ales de baie – 15 lei găletușa de plastic de 5 kg –, la tarabele înșirate pe străduțele adiacente intrării în mină). Accesul în galeria aflată la 120 m de suprafață se face cu autobuzul și costă 20 de lei/adult (elevii și copiii – 12 lei). Dacă încă nu v-ați convins că Salina Praid merită vizitată, un ultim amănunt: în subteran există o Galerie a Vinurilor (35 de lei degustarea a cinci soiuri), la care vă puteți trata de toate afecțiunile posibile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint