Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Spitalul pentru copii

Zoom Spitalul pentru copii

Ce-am învățat noi până acum din scandalul „spitalul pentru copii”:

1) Spitalul pentru copii e pentru toți copiii. Spitalul construit de Fundația „Dăruiește viață” va fi donat statului. Așa a fost de la debutul proiectului. Așa că spitalul pentru copii este un spital de stat, construit de o fundație.

2) Gabriela Firea nu „a dat” terenul fundației. A dat terenul, care e al statului, ca să fie construit pe el un spital pentru copii, spital care e al statului.

3) Opoziția public-privat nu-și are rostul aici. E de-a dreptul stupid să zici: „Hei, ia uite, ce tare, privații fac spital, statul nu a fost în stare”. Fundația nu construiește în regim privat, nu există acționariat, bani investiți care așteaptă apoi să producă alți bani, nu se amortizează nimic, nu vorbim de profit.

4) Gabriela Firea acuză „politizarea” scandalului și a spitalului. E logic să se întâmple așa. Poate doar și din simplul motiv că primele vorbe ale primarului despre scandal au fost: „Vlad Voiculescu e în spatele acestei fundații”. Ce să nu mai politizezi?

5) Oamenii privesc și zic: statul nu poate să construiască nici un spital, iată că două fete fac un spital. Lucrurile nu au cum să fie decât politice. Totul arată incapacitatea administrației, incapacitatea celor aleși. Percepția cum ar putea fi altfel decât politică? Ce să nu politizezi din ceva care este exclusiv politic?

6) Mă rog, s-ar putea ca lucrurile, până la urmă, să nu fie 100% politice. Penalul începe să-și ceară procentele sale după ce directorul juridic din ASSMB a sesizat DNA pentru neregulile achizițiilor publice de la Spitalul „Gomoiu”.

1 comentariu

 1. #1

  7) Pe 22 nov. 2018 CGMB adopta Hotărârea 760, privind reabilitarea și renovarea Spitalului „Marie Curie”. Primarul Bucureștiului, inițiatorul hotărârii, estima valoarea investiției în acest obiectiv – care nu aparține Capitalei, ci Ministerului Sănătății – la 13 mil €.
  Tot pe 22 nov. 2018, ziarista Ramona Raduly publica, pe life.ro, un interviu cu una din fondatoarele „Dăruiește Viață”.
  Ultima întrebare din interviu a fost: „Primăria Capitalei ia de la Administrația Spitalelor și de la Administrația Străzilor și dă pentru Catedrala Neamului 10 mil €. Ce părere ai?”
  Răspunsul a fost: „Am un mesaj pentru doamna primar: să-i fie rușine! Să-i fie rușine că ia de la spitale și de unde mai ia și îi dă la Catedrala Neamului.”
  Rectificarea la care făcea referire ziarista Ramona Raduly era de 10 mil lei, nu euro.
  Investiția de 13 mil € nu s-a mai făcut.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint