Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

SRI, la supraofertă

Zoom SRI, la supraofertă

Ce să vezi, SRI a suspendat activitatea Colegiului Național de Informații, chestia aia care e un fel de școală post-universitară, ține de Academia SRI-ului și care dădea diplome la obraze politice! Dar dacă ministrul Eugen Teodorovici nu ar fi povestit la televizor că s-a trezit acasă cu o diplomă, fără să fi călcat pe la cursurile pomenitului colegiu, această făbricuță de diplome post-universitare a SRI ar fi funcționat în continuare netulburată.

Ba chiar și după ce Teodorovici a dat de gol colegiul SRI-ului că i-a trimis diploma fără ca el să fi călcat pe acolo, unul dintre absolvenții acestui curs de 45 de zile, politicianul buzoian Cezar Preda, susține că treaba asta era cît se poate de utilă pentru politicieni. O fi fost, dar cu o condiție: să frecventeze politicienii cursul, nu să intre într-o relație de complicitate cu SRI-ul, acceptînd o diplomă pentru o tărășenie pe la care n-au călcat.

Dar la colegiul ăsta al SRI-ului nu existau cataloage, ca să vadă onor profesorii cui dau diplome?! Existau! La fel cum absolvenții ar fi trebuit să treacă și printr-un examen ca să capete țidula cu pricina și pe la care Eugen Teodorovici recunoaște că n-a trecut.

O întrebare. Cîți ca el au primit astfel diplome de la această instituție de învățămînt a SRI-ului fără să fi călcat pe acolo?

Altă întrebare. Cum putem fi siguri de exactitatea rezultatelor unei anchete interne, într-un scandal de o asemenea factură? Fiindcă Academia SRI-ului s-a sesizat de-abia după ce ministrul Teodorovici a povestit cum și-a primit diploma, nu fiindcă SRI-ul ar fi băgat de seamă că acest colegiu al său dădea diplome pe ochi frumoși.

Și o ultimă întrebare. În ce măsură acest curs, odată absolvit, nu era echivalentul unei speranțe în alb pentru politicianul care se alegea cu diploma SRI-ului că ar fi putut candida la șefia civilă a acestui serviciu?

Altminteri însă, dacă SRI nu e în stare să descopere că în ograda sa se întîmplă asemenea lucruri, ce încredere mai putem avea în șefii militari și în profesorii acestui serviciu? Căci directorul civil nu e decît un papagal numit politic și care, pînă să se prindă ce se întîmplă în instituția pe care o conduce, e dat la o parte, pentru a-i face loc altui director, politic numit și el. Or, povestea diplomei lui Teodorovici sau a altor diplome acordate pe ochi politici frumoși ar trebui să fie anchetată de Parchetul General, încît să aflăm cîți alții, în afară de Teodorovici, care a dat SRI-ul gol, au primit asemenea diplome, fără  s-o recunoască.

1 comentariu

 1. #1

  diploma se da pe baza de cunostinte, ca la oric alta scoala…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Cum a inventat mama lui Liviu Dragnea la ea în sat capotul, umbrela și bulzul geto-dac

  21 mai 2019

  Liviu Dragnea i-a smuls lui Petre Daea ciosvîrta oii de la gură, jucîndu-se cu ministrul Agriculturii de-a Don Quijote. Se vede însă că elevul Dragnea Liviu n-a aprofundat romanul cu […]

 • Să rezolvăm Securitatea!

  21 mai 2019

  Președintele României, Traian Băsescu, a fost securist (sînt documente). Premierul României, Radu Vasile, a fost informator al Securității (a recunoscut-o public fostul președinte Emil Constantinescu). Premierul Theodor Stolojan a lucrat […]

 • Despre ce vorbim?

  21 mai 2019

  Taximetriștii sunt pesediști, la asta se rezumă scandalul Uber. La fel ca pesediștii, ei nu au respect pentru reguli. Sunt mitocani, fac prețuri, conduc mașini mizerabile, la fel cum Liviu […]

 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

romania100