Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

SRI, la supraofertă

Zoom SRI, la supraofertă

Ce să vezi, SRI a suspendat activitatea Colegiului Național de Informații, chestia aia care e un fel de școală post-universitară, ține de Academia SRI-ului și care dădea diplome la obraze politice! Dar dacă ministrul Eugen Teodorovici nu ar fi povestit la televizor că s-a trezit acasă cu o diplomă, fără să fi călcat pe la cursurile pomenitului colegiu, această făbricuță de diplome post-universitare a SRI ar fi funcționat în continuare netulburată.

Ba chiar și după ce Teodorovici a dat de gol colegiul SRI-ului că i-a trimis diploma fără ca el să fi călcat pe acolo, unul dintre absolvenții acestui curs de 45 de zile, politicianul buzoian Cezar Preda, susține că treaba asta era cît se poate de utilă pentru politicieni. O fi fost, dar cu o condiție: să frecventeze politicienii cursul, nu să intre într-o relație de complicitate cu SRI-ul, acceptînd o diplomă pentru o tărășenie pe la care n-au călcat.

Dar la colegiul ăsta al SRI-ului nu existau cataloage, ca să vadă onor profesorii cui dau diplome?! Existau! La fel cum absolvenții ar fi trebuit să treacă și printr-un examen ca să capete țidula cu pricina și pe la care Eugen Teodorovici recunoaște că n-a trecut.

O întrebare. Cîți ca el au primit astfel diplome de la această instituție de învățămînt a SRI-ului fără să fi călcat pe acolo?

Altă întrebare. Cum putem fi siguri de exactitatea rezultatelor unei anchete interne, într-un scandal de o asemenea factură? Fiindcă Academia SRI-ului s-a sesizat de-abia după ce ministrul Teodorovici a povestit cum și-a primit diploma, nu fiindcă SRI-ul ar fi băgat de seamă că acest colegiu al său dădea diplome pe ochi frumoși.

Și o ultimă întrebare. În ce măsură acest curs, odată absolvit, nu era echivalentul unei speranțe în alb pentru politicianul care se alegea cu diploma SRI-ului că ar fi putut candida la șefia civilă a acestui serviciu?

Altminteri însă, dacă SRI nu e în stare să descopere că în ograda sa se întîmplă asemenea lucruri, ce încredere mai putem avea în șefii militari și în profesorii acestui serviciu? Căci directorul civil nu e decît un papagal numit politic și care, pînă să se prindă ce se întîmplă în instituția pe care o conduce, e dat la o parte, pentru a-i face loc altui director, politic numit și el. Or, povestea diplomei lui Teodorovici sau a altor diplome acordate pe ochi politici frumoși ar trebui să fie anchetată de Parchetul General, încît să aflăm cîți alții, în afară de Teodorovici, care a dat SRI-ul gol, au primit asemenea diplome, fără  s-o recunoască.

1 comentariu

 1. #1

  diploma se da pe baza de cunostinte, ca la oric alta scoala…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
 • Nimerick al șaișpelea

  26 martie 2019

  Trecu juma’ de veac și poate-un pic. Erai ca un borcan cu loz în plic și-am încercat să îți extrag spre seară ciorapii fumurii de domnișoară cînd mi-ai șoptit cu […]

 • PNL dă testul de intelligence

  26 martie 2019

  PNL și-a chemat tinerii la Sinaia sub protecția Sfîntului Ionescu Quintus, un fost slujitor al Securității, ale cărui turnătorii l-au îngrozit și pe Diavol. Cei ce-și zic urmașii Brătienilor au […]

 • Ce folos că nu-i vreo frumusețe, dacă nici prea smartă nu-i?

  26 martie 2019

  Viorica Dăncilă, scăpată din lesa scurtă de la București, e precum buzduganul trimis de Zmeul Zmeilor să bată de trei ori în ușă, pentru a anunța că urmează ceva. Dar […]

 • O dramă liberală cu un naționalist de operetă

  19 martie 2019

  Ca un proxenet grijuliu care încearcă să-și mărite protejata obosită căzînd la învoială cu clientul, domnul Ludovic Orban i-a luat pentru a doua oară Partidului Liberal rochie de mireasă de […]

 • Marketing și duplicitate

  19 martie 2019

  Frumoasele mașini germane slujesc lăcomia unor grupuri de afaceri cu înclinații penale. Grupul Volkswagen, de pildă, “a minţit în mod repetat şi a înşelat investitorii, consumatorii şi autorităţile de reglementare, […]

romania100