Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

SRI nu crede în deciziile definitive

Zoom SRI nu crede în deciziile definitive

În 2009, Curtea Internațională de Justiție de la Haga a decis, definitiv, că România are drepturi exclusive asupa unei suprafețe de 9.700 de kilometri pătrați din platoul continental al Marii Negre și că Insula Șerpilor nu influențează aceste drepturi, nefiind decît o stîncă nelocuită și nelocuibilă, care nu poate determina determinarea apelor teritoriale ale României sau ale Ucrainei. În mod firesc, Ucraina a fost nemulțumită de decizie, dar n-a avut încotro și a acceptat-o. Se pare, însă, că cei care nu o acceptă, deși sînt teoretic mulțumiți de ea, sînt tocmai românii, prin vocea autorizată a Serviciului Român de Informații. Așa se face că, în cel mai recent număr al revistei Serviciului, Intelligence, într-o analiză despre rezervele de gaze și petrol din Marea Neagră, SRI lansează oficial tema preluării rezervelor respective de către ruși, prin ocuparea Insulei Șerpilor. Da, da, nici mai mult, nici mai puțin, rușii ar urma să ocupe Insula Șerpilor, iar apoi să pretindă că, de fapt, rezervele respective de gaze se află pe proprietatea lor, deci fac ei cu ele ce vor. Asta, așa cum recunoaște și SRI, ar însemna încălcarea deciziei CIJ de la Haga, dar se merge pe principiul că rușilor oricum nu le pasă. Ideea indusă de SRI e că, decît să cadă gazul în mîna rușilor, mai bine îl dăm ieftin aliaților strategici, pentru că ei îl și apără de invadatorii cei răi.

De aia, ca să se mărească viteza cu care se lucrează la cedarea pe aproape nimic a resurselor de gaze, au și început să zboare zvonuri despre avioane rusești care survolează Insula Șerpilor și despre submarine, tot rusești, care plutesc agale între două ape, la doar cîteva zeci de mile marine de scenele de la Neversea. N-ar fi exclus ca în cîteva săptămîni, dacă ăștia nu-și bagă mințile în cap și nu votează mai repede Legea Off-shore cu revedențele și scutirile de impozite dorite de investitorii strategici, să și asistăm la debarcarea unui comando rusesc pe Insula Șerpilor. În acest caz, rugămintea noastră este ca, oricît de buni vorbitori de rusă, băutori de vodcă și dansatori de cazacioc sînt membrii comandoului, să se facă în așa fel încît să nu fie chiar toți născuți în Louisiana sau Alabama, iar camuflajul de noapte să nu fie din cel permanent.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint