Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Strategia de vaccinare pe mapamond

Zoom Strategia de vaccinare pe mapamond

Germania – Inițial, Germania a pornit cu un număr de vaccinări zilnice foarte mic, dar până la urmă și-a revenit, conform vorbei care spune că pe nemți nu poți fi sigur că i-ai bătut decât după ce i-ai văzut urcați în autocar, către centrul de carantină unde trebuie să stea până când fac rost de două teste negative consecutive.

Suedia – Suedezii sunt în urmă cu imunizarea, pentru că fiecare cetățean primește acasă un colet care conține ARN Mesager și trebuie să-și asambleze singur vaccinul.

Bulgaria – Codașa Europei are ca strategie principală atragerea de turiști străini gata vaccinați. În felul ăsta, procentul de persoane imunizate de pe teritoriul țării o să crească fără ca bulgarii să administreze prea multe doze. Ce se-ntâmplă din toamnă e altă discuție.

Spania – Spaniolii au și opțiunea de a alerga în fața unor tauri furioși, care-i urmăresc cu coarnele pline de ser de la Pfizer. Cetățenii împunși sunt automat imunizați cu o doză, așa că trebuie să mai alerge cu taurii și peste trei săptămâni, la rapel.

Columbia – Aici vaccinul nu se injectează, ci se trage direct pe nas, sub formă de pudră. O singură doză poate crea dependență, adică o să vrei încă o doză peste trei săptămâni. Printre efectele vaccinului se numără o energie ieșită din comun, încredere-n sine enormă și nevoia de a dansa continuu și de a vorbi rapid și pasionat despre primele chestii care-ți vin în minte. Vaccinul e valabil cam o oră, după care cazi la pat chiar și fără să contractezi virusul.

Finlanda – N-are nevoie de vaccin, pentru că finlandezii sunt foarte buni pe partea de tratament. Finlanda mai este cunoscută și ca Țara celor o mie de leacuri.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale