Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

SUA lansează o aplicaţie pentru recuperarea copiilor rătăciţi. De ce a respins UE acest proiect?

Zoom SUA lansează o aplicaţie pentru recuperarea copiilor rătăciţi. De ce a respins UE acest proiect?

Pe scurt: FBI îmbie toţi părinţii posesori de iPhone să-şi instaleze de urgenţă “Child ID”, o aplicaţie croită să ajute la adunarea de pe străzi a puştilor plecaţi cu sorcova de-acasă. Softul adună informaţii despre dispăruţi, autorităţile competente îl pot accesa rapid şi, teoretic, poate creşte rata de succes a unei acţiuni de gen cu peste 57%. Şi, atunci, de ce refuză UE implementarea lui?

Prima dată, aplicaţia a fost respinsă de cetăţenii belgieni. Aceştia au declarat furioşi că softul le încalcă drepturile garantate de constituţia ţării.

 

Preoţii catolici din Germania şi Italia s-au declarat solidari cu protestul belgienilor

 

Membrii Romani CRISS au strecurat mîna în buzunarul fiecărui cetăţean UE şi au lăsat cîte o notă de protest la adresa poliţiştilor francezi, care şi aşa îi găsesc mult prea repede.

 

Un grup de soacre de etnie rromă din Valu lui Traian consideră că aplicaţia este inutilă: copilele lor nu dispar niciodată, ci stau legate cu lanţul de piciorul patului.

 

Ungurii au fost excluşi din programul-pilot de implementare a aplicaţiei pentru că au blocat serverul de test încărcînd mii de imagini cu Ungaria Mare şi Ţinutul Secuiesc. 

 

Grecia a interzis aplicaţia prin lege de teamă să nu piardă turiştii belgieni. În paralel, premierul elen sună cu taxă inversă la FBI şi cere o aplicaţie capabilă să găsească nişte miliarde de euro. 

 

Suedezii nu înţeleg utilitatea aplicaţiei, ei fiind obişnuiţi să-şi schimbe periodic copiii cu unii noi, fabricaţi de IKEA. În orice caz, sînt foarte suparaţi că softul n-a ajuns încă pe torrenţii oferiţi de PirateBay.

 

Bulgarii se opun implementării softului, speriaţi că turiştii ar putea planta copii-capcană în maşinile pe care le fură localnicii din parcările hotelurilor.

 

Minoritarii musulmani din Europa refuză aplicaţia, speriaţi că nu vor mai putea planta copii-capcană.

 

În România, aplicaţia a fost deja spartă de studenţii din Regie şi este vîndută foarte ieftin pe eBay.

4 comentarii

 1. #1

  epic win! :D:D:D

 2. #2

  …tare,f. tare,mai ales chestia cu studentii din regie! =))

 3. #3

  …si ar mai fi ceva de spus=ca subtitlu n’ar deranja ,,ATENTIE CARDIACI!” …ar fi de rasu’ lumii sa mori…da ras! :d

 4. #4

  Aplicatia FBI Child ID este gratuita asa ca nu avea niciun rost sa fie crackuita de studentii din regie sau livrata e torente. Si chiar nu inteleg cum ar putea UE sa accepte sau nu o aplicatie care nu are nicio valoare pe teritoriul UE mai ales ca FBI-ul are jurisdictie doar pe teritoriul SUA. Dar ce nu facem noi de dragul unei glume?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]

Cele mai citite