Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Suporterii sînt cei mai proști oameni

Zoom Suporterii sînt cei mai proști oameni

De cînd lumea, sportul naște pasiuni printre cei mai proști dintre noi. Să nu mă înțelegeți greșit, sînt o grămadă de oameni normali sau chiar deștepți care consumă fotbal. Treaba lor. Dar dacă iei zece cetățeni cărora le curge scuipat din gură pe adidași, nouă dintre ei au fular cu o echipă. Nu e fotbalul pentru proști, dar proștii sînt pentru fotbal.

Cu cît fotbalul face parte mai mult din viața unui om, cu atît există o șansă mai mare ca acel om să fie mai prost decît un sac de cartofi. Iar dacă ajungi la nivelul de galerie, e mai mare șansa să găsești pe acolo un unicorn decît un om fără un handicap mintal sever.

Spre exemplu, la meciul de săptămîna trecută din Ungaria, suporterii români au fost atît de proști încît nici măcar n-au reușit să se bată cu ăia de la echipa adversă pe motive retardate, ci au reușit să o facă între ei. Cu toate că ambele tabere de idioți erau pregătite să o ardă foarte redus pe motive medievale gen „Avram Iancu” și alte mituri naționaliste care se lipesc de prostul cu porniri violente, n-au apucat să ajungă acolo, pentru că suporterii erau jumătate de la Steaua și jumătate de la Dinamo și aveau de lămurit care dintre echipele lor e mai șmecheră. O problemă la fel de important de lămurit ca aia a mea cu care dintre testiculele mele e mai hidrodinamic.

I-am văzut în filmare. Cu frunțile mici și tricouri cu Vlad Țepeș și restul băieților care au dat și ei un ban la turci ca să-i lase să stea cu curul pe un tron și să se simtă bine, și pe care istoria comunistă i-a umflat la rang de eroi naționali care s-au jertfit pentru patrie și popor. Ca să se simtă prostul mîndru de el în timp ce plătește impozit. Că niște oameni au murit acum 500 de ani pentru dreptul lui de a fi cît de prost vrea el în spațiul carpato-danubiano-pontic. Nu trebuie să îi auzi vorbind ca să știi ce idioțenii au în cap: „Basarabia e pămînt românesc!”, „Eroul popular X, fabricat de comuniști, s-a jertfit pentru noi!”, „Să stea la ei acasă!”, „Mîndri că sîntem daci!” „Ungurii vor să ne fure Ardealul!”. Se citesc pe fețele lor mongoloide.

Și de-aia zic, e bine că există fotbalul să-i țină ocupați. Că s-a creat, așa, o microsocietate de suporteri care se bat și se ceartă între ei pe idei opuse, dar egal de imbecile. Că dacă n-ar fi fotbalul, prostia lor ar supura în societate. Și-ar purta tricourile cu Burebista în locuri unde se adună oameni, nu doar imbecili. Fotbalul, pentru prost, e ca suzeta pentru copil: îl ține ocupat, să nu-l mai auzi. Nu e ca și cum ai putea să-i explici calm că face gură aiurea. Nu e o ființă rațională.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Bun, bun. Noroc ca titlul este scris cu litere mari, ca privind doar poza am crezut ca articolul este despre refugiatii sirieni.

 2. #2

  Cine mai citeste articole de Radu Alexandru e un mare prost! Tre sa fii gaina sa pui botu la trucuri de-astea gen GicaContra facute pentru click-uri, like-uri si comment-uri.
  Sa iei totusi in deradere pe unii din eroii neamului e josnic, chiar si pentru unu care scrie numai articole nesimtite. Mai e un prost dinasta la o revista concurenta, fapt care m-a facut sa ma opresc din a citi-o. Sa-ti fie rusine, ba! Ai putea sa iti castigi painea si intr-un mod decent.
  Unii au luptat cu sabia si au varsat sange de cotropitor ca sa poata un prost sa il injoseasca 500-600 de ani mai tarziu. E nedrept.

 3. #3

  daddy warbucks esti un mare bou!
  te-ai identificat perfect cu retardatii de care e vorba in articol si ai exact discursul tipic imbecililor ca tine, discurs descris foarte bine dealtfel in textul respectiv.
  iar asta e cea mai buna dovada ca articolul are corespondenta in realitate, cu ratati si handicapati ca tine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]