Napoleon traversând Alpii de Jacques-Louis David – Pictorul se afla în vilegiatură cu familia într-o trecătoare din Munții Alpi când pe cine credeți că a zărit? Pe însuși împăratul Napoleon, în fruntea armatei lui de o sută de mii de soldați. Împăratul era călare pe un bidiviu biped, care mergea numai cabrat din cauză că încerca să învețe italiana gesticulând cu copitele din față. Jacques-Louis David l-a întrebat pe Napoleon dacă-i dă voie să imortalizeze momentul, la care celebrul împărat a zis că da, dar cu o condiție: „Fă-mă cu mâna dreaptă ridicată, ca să par mai înalt. Faptul că stau pe cal mai adaugă niște centimetri, dar tot nu-i suficient“.
Atunci, pictorul a înțeles de ce Napoleon a căutat să călărească un bidiviu poliglot: pentru că acesta, perfecționându-și italiana cu copitele din față, stă ridicat pe picioarele dinapoi și-l face și pe călăreț să pară mai înalt. Nu degeaba s-a zis despre Napoleon că era un geniu.
Turnul Babel de Pieter Bruegel cel Bătrân – Atunci când o bătrână a decis să facă un turn care să ajungă până la cer, toată lumea din sat a crezut că e nebună. Inițial numit Turnul Babei, construcția n-a fost niciodată terminată, pentru că, de la un punct încolo, muncitorii au început să consume rachiu, ceea ce le-a încurcat limbile și i-a făcut să nu se mai înțeleagă între ei. Pieter Bruegel cel Bătrân a fost însă pe fază și a surprins câteva instantanee de pe șantier, după care a plecat să ia parte la bătălia de la Rovine, unde îl chemase fratele său, Mircea cel Bătrân.
Ambasadorii de Hans Holbein – Înfățișează doi trimiși francezi la curtea regelui Angliei, deși ar fi trebuit ca-n tablou să apară Ilie Năstase și Nadia Comăneci, pentru că ei sunt adevărații ambasadori.