Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tanti Viorica, jurnal de mîntuirea neamului

Zoom Tanti Viorica, jurnal de mîntuirea neamului

Dragă jurnalule, m-am trezit azi de dimineață așa călduță pe interior și plină de patriotism, că primul lucru pe care l-am făcut cînd m-am dat jos a fost să mă întîmpin singură cu pîine și sare și să fac singură o horă. Nu-i vorbă, a mai avut țara asta conducători străluciți: Mihai Bravu, Ștefan cel Mare, Dristor 2. Toți au avut reușite, dar au mai avut și eșece. Pe cînd io, poftim, numai reușite: sînt premieră decît de 11 luni și deja am reușit să mîntuiesc tot neamul. Ca să nu mai zic că o parte din neam poate nici nu merită. O parte din neam poate s-a purtat pervers și dușmănos cu mine toată viața. O parte din neam e de-o nesimțire grasă. Da, verișoară Ionela, de tine e vorba, nu dau nume! Crezi c-am uitat cînd ți-am dat cu împrumut plovărul ăla pe gît ca să te duci la Căminul Cultural la Mizil și nu mi l-ai dat nici pînă în ziua de azi? N-am uitat, dar asta-i ultima oară cînd te mai mîntuiesc. Data viitoare, n-ai decît să te mîntuiești singură și tu, și neamul tău de hoți de plovere ce sînteți! Ptiu, veni-ți-ar rău că m-ai făcut să mă enervez în anul Centenarului.

Mai aud pe unul și pe altul vorbind răutăcisme despre lucrarea asta a noastră, Catedrala Neamului, și simt că se strînge ia pe mine. Cică a costat prea mult. Și ce dacă? Sînt bani de la stat, oameni buni, nu sînt banii noștri. Ce vă interesează cît a costat, ce, dați din buzunarul vostru? După aia, că în loc de Catedrală se puteau face 300 de spitale. Nu-i adevărat. În locul ăla în care e Catedrala nu încape mai mult de trei spitale și de ce ai face trei spitale unul lîngă altul? Să se îmbolnăvească oamenii unii de la alții? Asta-i bătaie de joc! Și de unde atîția bani? Ce, banii cresc în copaci? În al treilea rînd, zic unii că c-a fost bătaie de joc și s-au călcat săracii oameni în picioare. Ei, uite aicea chiar mă enervez la atîta manipulare. Am fost acolo și pot să vă zic că nu-i adevărat. Da, s-au călcat oamenii în picioare, dar s-au călcat de bucurie, ca să simtă pioșenia cît mai aproape. Am simțit și eu pioșenia cînd am trecut cu escortă de Poliție pe lîngă mulțime și m-am băgat în față ca să-i sărut mîna Preafericitului Daniel. Am simțit pioșenia pe durata slujbei. Am simțit pioșenia în drum spre casă. Și cînd am ajuns acasă, ce credeți c-am descoperit? Ce simțeam nu era pioșenia. Era un rubin de la ghiulul Preafericitului care cred că mi-a rămas printre dinți cînd i-am sărutat mîna. Păi, dacă nici ăsta nu-i semn c-a meritat să facem Catedrală, atunci ce este?

1 comentariu

  1. #1

    “primul lucru pe care l-am făcut” – ce agramata !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100