Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ţară pentru doi – În Nepal, toate drumurile duc în sus!

Pe lîngă Everest, în Nepal se află alte şapte dintre cele mai înal­te zece vîrfuri de pe Pămînt, plus vreo 240 de vîrfuri care au peste 6.000 de metri. Dacă ar mînca seminţe, Nepalul le-ar scuipa coji în cap multor superputeri mondiale, deşi ar trebui să se aplece foarte mult ca să ia punga cu floarea-soarelui de pe raft. Dar să vedem ce s-a întîmplat în această ţară neobişnuit de înaltă.

Trei pelerini au murit din cau­za răului de altitudine, în timp ce mergeau să facă o baie în lacul sfînt Sumra Suravar. Ei călătoreau cu stomacul gol şi desculţi, pe o potecă izolată din munţi, aflată la zile întregi de mers pe jos de cea mai apropiată aşezare uma­nă. Nu sîntem singurii care suferă la capitolul infrastructură. Mulţi pelerini au spus că la anul vor merge să facă o baie purificatoare în­tr-un lac sfînt de la bulgari, deoarece acolo drumurile sînt mai bune şi preoţii mai amabili. 

Şcolile din districtul Parbat au fost închise pentru o zi, în memoria a două fetiţe înecate de tatăl lor în rîul Madi. Aici se vede diferenţa de civilizaţie. Un austriac cu capul pe umeri şi-ar fi pus fiicele la păstrare, în beci.

Nu în ultimul rînd, trebuie amintit că premierul Jhala Nath Khanal a demisionat duminică. Contează mai puţin motivele, important e că se poate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale