Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tăriceanu candidează împotriva unui şantajist cu experienţă

Zoom Tăriceanu candidează împotriva unui şantajist cu experienţă

N-are studii, dar în schimb are experienţă în şantajul de presă, cât şi o condamnare definitivă pentru propagandă naţionalist-şovină, constând în doi ani de închisoare cu suspendare. În septembrie 1998, publică un articol vitriolant în săptămânalul Atac la persoană, la care sar ca arşi Ambasada Israelului la Bucureşti şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România. Îl denunţă însuşi ministrul Justiţiei din acea perioadă, Valeriu Stoica, iar rechizitoriul este întocmit de Mircea Criste, procurorul general al Republicii. Scapă de puşcărie în urma amnistiei din ianuarie 2003. În 2001, este amendat penal, de Tribunalul Cluj, pentru infracţiunile de calomnie şi insultă, în procesul pe care i l-a intentat deputatul PSD Alexandru Lăpuşan, ca urmare a unui articol publicat în Atac de Cluj.

Aceeaşi instanţă transilvăneană îl condamnă la amendă penală, tot în 2001, la fel pentru infracţiunile de calomnie şi insultă, în procesul pe care i l-a intentat şeful Poliţiei din Cehu Silvaniei, Nicolae Măcelaru, pentru un articol găzduit de acelaşi imund Atac de Cluj. În octombrie 2009, Serviciul de Investigare a Fraudelor îi întocmeşte dosar penal pentru fapte de natură economică, i.e. evaziune fiscală. Este pus sub învinuire de Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1. Proprietarul unui asemenea background de interlop este candidatul PP-DD pentru Senatul României, în circumscripţia 42, sectorul 1, colegiul 2 Bucureşti, şi lumea va putea opta între el şi contracandidatul său cotat cu şanse de 80%, Călin Popescu Tăriceanu.

V-am prezentat doar partea vizibilă a aisbergului. Biografia candidatului PP-DD este mult mai plină de convulsii. În 1983, i se încheie media cu nota 3 la purtare pentru lovirea unui cadru didactic. În acelaşi an este reţinut şi cercetat de Miliţia Câmpina pentru tăinuire şi complicitate la fapte care au adus atingere avutului obştesc. Scapă cu NUP şi cu un baston peste spinare. Este cercetat apoi de Miliţia Câmpina pentru scandal într-un loc public şi de Miliţia Eforie Nord pentru deţinere de bunuri de provenienţă străină, activităţi ilicite şi speculă. Băgat la bulău, scapă plătind o şpagă masivă din bunurile cu care făcea bişniţă. În 1992, este cercetat de Poliţia Prahova pentru furtul unui reportofon şi al unei maşini de scris din redacţia săptămânalului Tinerama, în urma reclamaţiei făcute de Bogdan Teodorescu, actualul profesor de politologie la SNSPA, pe atunci redactorul-şef al sus-numitei publicaţii.

Cauza se soldează cu NUP, în urma intervenţiei contraamiralului Cico Dumitrescu. În 2006, este cercetat de Poliţia municipiului Cluj-Napoca pentru tâlhărie, pătrundere fără permisiune într-un spaţiu privat şi ameninţare, cauză soldată cu NUP. Ca jurnalist la România Mare, Ziua, Atac la persoană şi Atac de Cluj, a fost agent de lobby, traficant de influenţă şi promotor al unor campanii negative, de denigrare. În 1992, participă activ la campania electorală a PRM, dirijând atacurile de presă împotriva lui Emil Constantinescu, împreună cu procurorul ceauşist Dan Ioan Mirescu, istoricul naţionalist Mircea Muşat şi securistul Toma Năstase. În 1995, este directorul de imagine publică al firmei Sabina Product, care a iniţiat un joc piramidal soldat cu mii de victime, sub cârmuirea escrocului Sergiu Băhăian, condamnat la 26 de ani de puşcărie pentru asasinat la comandă.

În 1996, este consilier la SAFI Invest, societatea de administrare a Fondului Mutual al Oamenilor de Afaceri, o escrocherie de tip piramidal patronată de liderii liberali Viorel Cataramă şi George Danielescu. Tot în cursul anului 1996, este consilierul ecrocului Mircea Bleher, cel care a dat ţepele Best Service Com şi Pacific Motors. Între 2001-2002 ia parte activă la Programul „Orient“, de redresare a imaginii publice a ţărilor arabe în România şi a României în spaţiul arab, finanţat, printre alţii, de fostul ambasador al Irakului saddamian la Bucureşti, Saad H. Majid, şi de consulul irakian Muhammad Abdal Razaq, ambii expulzaţi din România.

În calitate de colaborator la Ziua, participă în prima linie la campaniile de şantajare şi denigrare instrumentate de Sorin Roşca Stănescu împotriva unor firme străine. În 2002, ia parte la campania împotriva operatorului de telefonie mobilă Connex (Vodafone), iar în 2005, împotriva reprezentanţei Whirl­pool. Acesta este profilul incomplet al candidatului PP-DD Mi­hai Antonescu, om fără studii şi avere, care se recomandă expert în imagine publică, intermediar şi consultant în afaceri. Cu puţin nenoroc pentru contracandiatul său Călin Popescu Tăriceanu, ne putem trezi cu Mihai Antonescu în Senatul României.

Publicat în Cațavencii, nr. 46, 21-27 noiembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint