Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Te pui cu Dan Negru sau la mintea lui?

Zoom Te pui cu Dan Negru sau la mintea lui?

Un celebru prezentator de emisiuni cu blonde siliconate s-a indignat recent pe blog-ul personal, cu ocazia aniversării a 85 de ani de Radio România: “Mi-e dor de radio! Televiziunea e femeie ușoară care cade ușor la pat, radioul e o tipă elegantă, aristocrată, greu de cucerit! Orice tîrfă sau actoraș de mîna a doua poate să ajungă vedetă TV. La radio e imposibil. Radioul e făcut pentru cei care au imaginație!”. La vreo două zile după ce-a postat cele de mai sus, Dan Negru și-a ostoit dorul de radio, de Șerban Georgescu, Titus Andrei și Paul Grigoriu, postînd o fotografie cu el deghizat în baborniță, însoțită de următorul status: “La Zu mi-am pus o mască pe față și m-am dat cu Porsche-ul Innei. Și așa mi-a mai trecut dorul de radio…”. Deci, exact cum zicea, radioul e pentru cei care au suficientă imaginație încît să se pozeze cu o mască de Halloween pe față. Tocmai la Zu. Radioul radiourilor.

În fine, problema nu e neapărat asta, ci mai degrabă ipocrizia infinită a lui Dan Negru. Un om de televiziune care cîștigă bani frumoși urlînd pe Antene la blonde și alte vietăți cu două membre inferioare, pentru a emite apoi judecăți de valoare despre cît de curvă este televiziunea. Inutil de precizat că, pe 17 octombrie, Dan Negru medita profund, în mediul online: “Cred că media din România e lipsită de momente care să stîrnească emoția publicului și cred că asta e din cauza slujbașilor din televiziuni și ziare, în mare parte analfabeți cu bacalareatul luat la limită. E cu mult mai complicat să găsești emoția în subiecte decît tămbălăul…”. Foarte interesantă această afirmație care vine din partea unui om care stîlcește orice nume sau expresie în limba engleză sau franceză, din motive care țin de vasta lui cultură, și face emisiuni de largă inspirație intelectuală ca Ciao Darwin, Plasa de stele sau Te pui cu blondele?.

Navigăm mai departe pe blog-ul lui Negru, care, din cînd în cînd, are și momente de luciditate: “Cu mulți ani în urmă, într-un lift din TVR, Iosif Sava mi-a spus cu vocea-i bubuitoare: «Domnule Negru, în cele din urmă tot cultura va învinge, nu chiloțeala». Recunosc, am construit chiloțeală și hîhîială ani mulți în televizune, pe audiențe uriașe, cînd nimeni nu făcea asta… Măcar o parte din păcate să-mi limpezesc cu omuleții de la Next Star…”. Bănuiesc că nu vorbea pe bune, ci mai degrabă voia să se dea mare c-a mers în lift cu Iosif Sava.

Îmi pun mănușile de cauciuc și fac mai departe arheologie pe blog-ul lui Negru: “Televiziunile au reușit o mare performanță zilele astea: să facă mai cunoscută coroana de aur a lui Cioabă decît coroana de oțel a lui Carol. Am schimbat două vorbe cu o colegă care se ocupă în zilele astea cu înmormîtarea de la Sibiu și fata habar n-avea că istoria României a avut și o coroană de oțel”. Băi, pe bune, ce emisiune prezintă Negru la Antene? Istoria României pe înțelesul tuturor? Mai lucrează la Antena 1 sau s-a mutat, cu tot cu Blonda supremă, la History Channel?

Și, ca s-o închei optimist, iată un post de 122 de like-uri de pe pagina de Facebook a lui Dan Negru (27 iulie 2013): “E bine să spui că nu te uiți la TV în ziua de azi, sună oarecum intelectualist. Dar nu și cînd lucrezi în breasla asta. Tocmai ce am citit declarația unuia care apare la televizor și care, cu aroganță intelectuală, spune că nu se mai uită la televizor de multă vreme. E ca și cum l-ai auzi pe Guardiola, antrenorul lui Bayern, spunînd că el nu se uită la meciurile de fotbal sau ca și cum un medic la care ai vrea să te operezi ți-ar spune că el nu mai e la curent cu ce se întîmplă în medicină… I-aș concedia pe loc pe cei care declară public că nu-i interesează breasla din care-și cîștiga banii”. Morala acestei fabule cu bou și blonde? Previzibil: nu există morală. Ci doar, metaforic vorbind, ca să ne înțeleagă mai bine telespectatorii Antenei 1, o șatenă deontoloagă, c-o ștangă de negru în cur, care s-a trezit să condamne sexul anal pe Facebook. Asta în timp ce se uită, firește, la Capatos, ca să fie la curent cu mersul jurnalistic al lucrurilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint