Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Terasele din Centrul Vechi, forţate să închidă mai devreme, ca să nu-i deranjeze pe beţivi

Zoom Terasele din Centrul Vechi, forţate să închidă mai devreme, ca să nu-i deranjeze pe beţivi

Primăria Capitalei a decis ca terasele din Centrul Vechi al Capitalei să se închidă de acum înainte, în timpul săptămînii, la şapte seara, iar în week-end la ora opt, după ce mai mulţi beţivi care frecventează zona s-au plîns că nu pot să închidă un ochi din cauza agitaţiei.

„Ieşi ca omul în oraş, să te faci criţă, şi nu poţi să cazi liniştit sub masă, să leşini un pic, că vin toţi descreieraţii şi beau în jurul tău, se îmbată, fac scandal, fumează…“, spune întristat unul dintre beţivii obişnuiţi care frecventează Centrul Vechi. „Vă spun sincer, am vrut zilele trecute să cad într-un şanţ şi să adorm acoperit de propria mea mizerie, şi n-am găsit nici un şanţ liber în care să pot să-mi fac treaba. Nici măcar unul, erau toate pline şi murdare. Aşa ceva nu se poate, e revoltător!“.

De aceeaşi părere sînt şi şomerii obişnuiţi de Lipscani, adică 85% din publicul-ţintă al Centrului Vechi, care reclamă faptul că nu reuşesc niciodată să se trezească dimineaţa şi să-şi găsească un job, pentru că sînt forţaţi să stea pînă tîrziu în oraş.

„Unii dintre noi avem treburi importante acasă, avem conturi de Facebook de întreţinut, cauze ecologiste de apărat, nu putem s-o frecăm aşa aiurea în oraş în fiecare seară. Ştii cît de greu e să găseşti timp să-ţi piepteni barba sau să meştereşti ceva la Pegas cînd stai toată noaptea în club? Ştii? E foarte greu! Dar sistemul nu ne lasă să plecăm a­casă, sistemul vrea să bem bere la sticlă de 0,33 şi Aperol. Jos sistemul!“

Publicat în Cațavencii, nr. 2 (80)/2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint