Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

The Doors, adică Ușile

Zoom The Doors, adică Ușile

În toamna trecută, cocoțat pe meterezele partidului și plin de el ca Ludovic Orban de spirit antreprenorial, Rareș Bogdan dădea ordin poporului penelist: “Ferecați ușile PNL pentru orice ales local al PSD”.

Orice ușă însă, oricât de ferecată ar fi ea, nu poate rezista unui adevărat Houdini, cum e Mihai Chirica. Moș Crăciun intră pe horn, așa gras cum e, doar pentru că s-a calicit și nu i-a plătit lui Chirica un contract de consultanță. Altfel, intra ca omul pe ușă, fără să transpire atât și fără să mai audă că renii pariază la fiecare casă dacă dărâmă acoperișul sau rămâne înțepenit pe coș.

Poți să fereci ușile, poți să zidești ferestrele, poți să înfășori întreaga casă în folie ca valizele pe aeroport, nu te amăgi, Chirica o să găsească o cale să intre. Și e normal, dacă stai să te gândești, pentru unul care are ceva în ADN legat de case, de construcții, de imobiliar. Gândiți-vă că propriul copil a semnat să-și ia casă înainte de a fi în stare să strige la maică-sa că a făcut caca în pamperși. Micuțul a cumpărat o casă cu 250.000 de euro când avea doar 11 luni. Ăsta spirit antreprenorial, ăsta liberal! Liberal sugar, ceea ce Orban nu ar fi visat niciodată – el, pasionatul cărții de muncă la stat.

Discuția se duce mult în jurul “pesedistului” Chirica, uitându-se cu totul “dubiosul” Chirica și, mai mult, “tăticul” Chirica, posesorul multor proprietăți greu de justificat și al unui copil de-o precocitate aproape nelumească – explicabilă însă nu atât prin intervenție divină, cât prin coroborări de articole din Codul Penal.

Mihai Chirica a intrat în marea casă penelistă cu ușile ferecate fără să transpire. S-a trezit Rareș cu el în bucătăria partidului, iar toți ceilalți membri, în frunte cu Ludovic Orban, l-au poftit la masă pe cel care a sosit obosit din marea luptă dusă cu coruptul Dragnea.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  S-a trezit bogdanel cu ciuma rosie in buda si nu-n bucatarie cum sustineti dvs. Si nu cartierul din capitala vecinilor (BudaPesta) ci-n locul ala unde-si fac nevoile. Au de facut o gramada de nevoi ca doar s-au abtinut atata de era sa se constipe. Acum stau inghesuiti si din cand in cand schimba locul intre ei pentru a ajunge la tron. De hartie nu duc lipsa pt. ca inca n-a devenit toata ,,presa” online. Apoi se ,,spala pe maini” si sunt inlocuiti cu stangistii.
  La cati ciumati intra-n ,,partidul liberal” pe toate sparturile aparute de-a lungul vremii sigur ca la terminarea cincinalului tocmai inceput va fi motiv de dat vina pe infectarea in masa a ,,liberalilor”. Sa vezi atunci isterie nationala. Lume buluc indemnata pe toate canalele sa se intoarca la renumitele geci portocalii in speranta vindecarii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]