Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Timișoara, paradisul profitorilor de criză

Zoom Timișoara, paradisul profitorilor de criză

„Spitalul din Timișoara e bun, are rezultate nemaipomenite în lupta cu pandemia“, spun unii. „Spitalul din Timișoara e la pământ, e supraîncărcat, vai, săracii oameni, cum să fie ăsta un spital atât de lăudat?“, spun alții. Suntem obișnuiți să auzim opinii diferite pe același subiect sau obiect. Dar, în cazul de față, susținătorii fiecărei păreri anterior amintite au dreptate. Pentru că vorbesc despre spitale diferite. Unul este Spitalul de Boli Infecțioase, aflat în subordinea Primăriei, altul este Spitalul Județean, aflat în subordinea, ați ghicit, Consiliului Județean.

Spitalul acela cu performanțe de senzație în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus este Spitalul de Boli Infecțioase. Spitalul unde pacienții sunt „cazați“ pe holuri și suferă diverse accidente este Spitalul Județean.

Noi nu ne vom ocupa acum de Spitalul de Boli Infecțioase, ci de celălalt.

Doctorul Mihai Ionac, șeful Secției chirurgie vasculară și omul care-și dorește să conducă spitalul (dar mai discret, în ultima veme, că s-a săturat și el să tot facă tumbe ca să i se albească dosarele de la DNA), are de ani buni o dorință: secția pe care o conduce să fie extinsă. În acest moment, secția are 27 de paturi, iar asta nu satisface. Nu neapărat nevoile reale ale pacienților, cât nevoile de expansiune ale medicului Ionac. La trecutu-i plin de dosare clasate fraudulos, putem spune că medicul Ionac funcționează după adaptarea unui slogan mai vechi al Loteriei Române: mai multe paturi, mai multe șanse de câștig.

De altfel, într-unul dintre dosarele medicului Ionac de la DNA, clasat revoltător de către procurorul megastar Papici, exact despre câștiguri era vorba: în jur de 100 de pacienți îl răsplătiseră pe Ionac donând diverse sume către asociația acestuia.Donațiile se făceau înainte de operație, iar medicul explica unei paciente, în clar, pe e-mail, de exemplu, că respectiva donație acoperă costurile materialelor medicale folosite, deși aceste costuri erau, evident, decontate de către stat. Chiar și cele ale unor operații estetice, efectuate pe blat în secția lui Ionac, sub diverse pretexte fake.

Ei bine, zilele acestea a revenit pe tapet povestea extinderii și modernizării secției lui Ionac din SCJUT. Motivele grabei? În primul rând, mandatul interimar al managerului Raul Pătrașcu, jucăria echipei de succes Mihai Ionac – Virgil Păunescu, expiră în curând, după șase luni de exercițiu. Probabil va fi prelungit, pentru că e pandemie etc., etc. Dar de ce să riscăm? Nu mai bine se propune acum Consiliului de Administrație extinderea secției lui Ionac? Iar Consiliul de Administrație, din care face parte, nu se știe câtă vreme, Ionac, nu poate aproba extinderea secției și modernizarea ei, cu votul lui Ionac, desigur?

Bine, mai e nevoie de puțină emoție, așa că punem o pacientă pe canapea, pe hol, aglomerăm internările vreo câteva zile, nenecesar, ca să se vadă aglomerația și lupta eroică, și gata, avem motiv să cerem extinderea.

Asta, în condițiile în care Curtea de Conturi a descoperit că în secția lui Ionac se practicau în mod frecvent internări fictive. Ca să nu mai spunem că medicul Ionac ajunsese la performanța de a opera fără odihnă 25 de ore într-o zi de 24.

Dar e bine așa, e frumos la Timișoara, mai ales când diverși „eroi“ încearcă să profite cât mai mult de criza din sistem declanșată de coronavirus: Păunescu-Gălușcan îi face reclamă anunțând un vaccin miraculos, Ionac se strecoară printre cei care chiar luptă cupandemia ca să obțină niște bani pentru secția lui, și tot așa. Hai relaxare!

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

 1. #1

  In sfarsit, ne lipseai Patrik! Asa ca, bine te-ai intors! Ca de obicei super articolul.

 2. #2

  Intr-o tara normala, toti astia erau, daca nu “inpamantati”, macar “izolati”. Dar la noi se poate “lucra” 25 ore pe zi, se poate reabilita un drum cu strat de asfalt de 2.7 m (conform devizului de materiale), se pot baga 62 litrii benzina in rezervor de 45 si tot asa. Si nimeni nu pateste nimic!

 3. #3

  Varianta print al ziarului Dumneavoastra, numarul 6-12 mai, nu a fost de gasit in orasul Roman, in locatiile benzinaria OMV (unde pe raft inca se gaseau 2 ziare Catavencii din numarul trecut, 29 apr-5 mai) si magazinul Inmedio (din incinta Carrefour-ului). Am incercat miercuri si joi, fara success. Mi s-a parut ciudat.

 4. #4

  Poate va interesează de unde va mai “trage” ceva bani vestitul doctor Păunescu-Gălușcan: https://uefiscdi.gov.ro/solutii-2020-dezvoltarea-de-noi-tehnologii-medicamente-si-vaccinuri-pentru-prevenirea-sars-cov-2. Ce avem aici… 3.5 milioane furate efectiv de la alți cercetători (bugetele TUTUROR proiectelor de cercetare derulate în acest moment au fost reduse) pentru lansarea unor pseudo-competiții de acest gen. După cum se poate observa (vezi termenii de referință din apelul de proiect), Gălușcanul timișorean nu poate răspunde tuturor cerințelor apelului, dar zvonul care circula în lumea cercetării este ca nu îl interesează, ca el are “spate” și promite vaccin la fraieri. De urmărit pagina web, rezultatele se vor da cam într-o săptămână, sa vedem dacă minciuna și impostura vor fi premiate cu 3.5 milioane lei…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cum să nu murim

  19 ianuarie 2021

  Mihai Eminescu a învățat să moară cu mult înainte de-a muri la un azil de nebuni și-a mai murit o dată cînd a ajuns nume de cofetărie în orășelele de […]

 • Școală să fie, dar și pușcărie!

  19 ianuarie 2021

  România se împarte iar în două: vaccinații și ceilalți. Elixirul Pfizer vine în doze mici și selective, așa că viața normală are de stat la coadă încă multe luni. Așa […]

 • Ce frumoasă vaccinare!

  19 ianuarie 2021

  „Trebuie să fim pregătiți și tocmai de aceea am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu experții din domeniul vaccinologiei. Am evaluat stadiul pregătirilor României și am discutat […]

 • Metamorfoza țăranului român

  12 ianuarie 2021

  Dacă pînă acum cinci-șase ani mă dădeam de ceasul morții că boarea societății de consum a ocolit satele românești, astăzi cantitatea de supermarket-uri și de superbet-uri pe cap de băștinaș […]

 • Vaccinați, băieți, orice, numai vaccinați!

  12 ianuarie 2021

  Campania de vaccinare a devenit o tristă eroare de vorbire. Iohannis și-a retras capul din prompter și l-a lăsat pe bietul colonel Gheorghiță să încaseze singur cartușele urii populare, pe […]