Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Toate coviltirele sus!

Zoom Toate coviltirele sus!

 ► „SUA se gîndesc serios să renunţe la vizele pentru români“, ne promite congresmanul republican Michael Turner. Evident, fericitul eveniment e programat pe… mai încolo, că e un proces „complex şi care durează“. Cît durează? Cam cît a durat şi pînă acum, că nu te costă nimic să abureşti fraierii cu vorbe goale. Sau asta cred yankeii, pentru că pe plaiurile mioritice se aude deja altceva: „Praleo, pune vesta de salvare pe mîrţoagă şi vira ancora, că plecăm în Hamerica!“.

 ► Da’ unde ancorează? În Las Vegas, pentru că România a intrat la apă în materie de cazinouri legale. Acum mai avem şapte, toate pregătite să moară demn din cauza crizei şi în favoarea cluburilor clandestine. Ceea ce nu e neapărat rău: se pierd 80 de milioane de euro la buget, dar măcar se salvează slujbele interlopilor cămătari şi recuperatori. Păi ce, aţi fi vrut să ajungă să dea în cap pe stradă în loc să rupă picioare cinstit prin subsoluri de blocuri? 

 ► V-aţi deprimat? Foarte rău, că vine binele pe conducta politică mai ceva ca un camion în pietonul de pe zebră: Boc promite o Constituţie care confiscă averile corupte şi ilicite, în timp ce preşedintele le cîntă de zor trupeţilor din Transnistria „Hai-hai, căraţi-vă din această ţară respectabilă!“. Nu spun că ambele texte sînt nişte populisme pentru tîmpiţi, ci urmez exemplul ministrului Funeriu: dacă el a preluat „inexactitudinile“ de la Odobescu şi Eminescu, eu merg şi mai departe şi zic din poeţii fanarioţi: „Rahat!“. 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale