Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Toate drumurile duc la baie

Zoom Toate drumurile duc la baie

Hai, fraților, că a venit bugetul. Vestea proastă e că nu prea avem bani, dar vestea bună e că, la cât de puțini bani avem, terminăm toate proiectele în vreo lună. Uite cu șoselele, am văzut zilele astea că pentru faimoasa Autostradă a Unirii avem bani cam de…. da, vreo 200 de metri. E vorba despre acea autostradă pentru care inclusiv s-a dat o lege. Pentru că da, așa e relația noastră cu infrastructura: ne purtăm de parcă e vorba despre o minoritate (ce-i drept, cam e) căreia nu i se prea respectă drepturile, așa că rezolvăm problema cu o lege. Sigur, lege sau nu, Guvernul nu are bani, dar e bine că nu are pentru că așa ajungem la discuția noastră: de ceva tot avem bani. Exact. De WC-uri. Dar nu orice fel de WC-uri.

La Gorbănești, în județul Botoșani, școala din localitate nu are WC în clădirea în care învață elevii. S-au găsit bani și s-a făcut o ditamai baia cu trei etaje, care a costat 87.000 de euro. Sigur, după buna tradiției, copiii tot în curte merg. Din păcate, nu, autostrada aia de 200 de metri nici măcar nu ajunge ca să lege cele două clădiri, iar problemele continuă: baia supraetajată nu poate fi folosită, pentru că nu are avize de incendiu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Totuși, există o parte plină a paharului: să ai o baie pe trei etaje nu e la îndemâna oricui. Dacă studiezi atent România, poți observa că noi chiar ne pricepem la WC-uri. Poate totuși o să țintim mai sus și facem un cartier rezidențial cu WC. Ar merge și un mall cu WC-uri, niște parcuri în care să te plimbi și să… îți faci nevoile. Ce, doar câinii să aibă? Între timp, unul dintre profesorii de la școala din Botoșani spune cu speranță că „așteptăm cu mare interes deschiderea toaletei noi”. Da, cam astea sunt visurile pe care și le mai permit profesorii și elevii din școlile de la noi: să se deschidă dracu` wc-ul ăla, că ne ținem de vreo 3 ani, ce naiba.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint