Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Top 3 alte isprăvi internaționale ale românilor

Zoom Top 3 alte isprăvi internaționale ale românilor

Vestea că 120 de români au plecat de la un botez fără să achite nota de plată a făcut deja înconjurul lumii, contribuind din plin la imaginea și așa șubredă pe care țara noastră o are. Nu trebuie să uităm însă că asta nu e prima oară cînd compatrioții noștri reușesc s-o dea în bară.

1) Dispariția lui Feros – Nu foarte multă lume știe asta, dar, înainte de 1989, planeta Pămînt avea doi sateliți naturali: Luna și Feros. Cel de-al doilea fiind un corp ceresc alcătuit exclusiv din fier, care s-a format acum circa 2,1 miliarde de ani, după impactul Pămîntului cu un asteroid metalic de fabricație necunoscută. Imediat după revoluție însă, oamenii de știință au observat neputincioși cum Feros se topea pe zi ce trece, bucăți întregi din el dispărînd în mod misterios în zona marelui electromagnet de la Strehaia. În 1994, Feros a dispărut cu totul, în locul unde acesta obișnuia să orbiteze fiind găsite doar o pungă de semințe și un pachet de Viceroy.

2) Devierea Canalului Mînecii – În dimineața zilei de 28 iunie 1996, locuitorii satelor pescărești de pe coastele Bretaniei au descoperit cu uimire că le-au fost inundate casele. Cauza: Canalul Mînecii își ieșise din matcă cu aproape o sută de metri, semănînd teroare în calea sa. Deși nici pînă în ziua de azi autoritățile franceze nu au oferit o explicație clară privind bizarul fenomen, fotografiile din satelit confirmă faptul că anomalia s-a produs ca urmare a gestului celor 60.000 de români deplasați în Anglia la Campionatul European de Fotbal, care și-au amplasat simultan pepenii la răcit în apele răcoroase ale Canalului Mînecii.

3) Eradicarea Grifonului luxemburghez – Regăsit pe blazonul mai multor case regale europene, grifonul luxemburghez a fost, vreme de mii de ani, unul dintre cele mai mîndre și îndrăgite animale din Europa. Totul s-a sfîrșit însă în 2002, cînd ultima pereche de grifoni aflată în libertate a avut ghinionul să iasă în calea unui grup de români aflați la un botez. Chestionați de autorități, românii au negat totul, însă rămășițele grifonului au putut fi recunoscute cu ușurință în jarul grătarelor, mai ales din cauza ciocurilor proeminente.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Absolut geniale!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint