Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Top 3 atracții turistice mai puțin cunoscute din Grecia

Zoom Top 3 atracții turistice mai puțin cunoscute din Grecia

A venit sezonul concediilor și cel mai probabil veți alege o vacanță într-o zonă pitorească din România, acea zonă fiind Grecia, Turcia sau Bulgaria. Dacă alegeți să mergeți în Grecia, nu ratați aceste obiective turistice de senzație. A doua oară s-ar putea să nu mai apucați să le vedeți.

1) Singurul loc de pe tot teritoriul Greciei antice unde Zeus nu a făcut dragoste cu o creatură mitologică – Așa cum știm cu toții, Zeus era supranumit și Cristi Borcea al lumii antice. Unde găsea ceva care mișcă, brusc se transforma în altceva și se ducea să ducă ratonul la veveriță. Așa am ajuns să avem pe lista de obiective piatra unde Zeus a sedus o nimfă, plaja unde Zeus a făcut dragoste cu o sirenă, poiana unde Zeus a prins o echipă întreagă de handbal feminin și n-a plecat pînă n-a marcat de la linia de șapte metri. Cu toate astea, se zvonește că ar exista un loc, un singur loc în toată Grecia, unde patronul tuturor zeilor nu a dat ca-n oala cu sarmale în foi de viță, iar acest loc se află în toaleta unui bar englezesc din insula Zakintos, pentru că la acel moment toaleta era ocupată.

2) Plaja din insula Thasos unde nu găsești picior de român – Supranumită și cealaltă Insulă Mare a Brăilei, insula Thasos este cea mai românească insulă de pe suprafața Pământului. Este atît de românească încît majoritatea localnicilor au început să-și abandoneze limba și obiceiurile, și acum obișnuiesc să-și pună vată în urechi că-i trage curentul sau să-și pună cola în vin la masă. Ei bine, în acest paradis al românilor aflați în vacanță, se zvonește totuși că ar există și o plajă unde nici un român nu a călcat vreodată. Plaja se numește Paralia Beach și nici un român n-a intrat niciodată pe ea pentru că amenda pentru îngropat chiștoace și sîmburi de piersică în nisip e de 1.000 de euro, așa că n-are rost să te riști.

3) Restaurantul grecesc cu casă de marcat care dă chitanță și își raportează veniturile la fisc – Amplasat într-un golf idilic din Halkidiki, restaurantul tradițional „Taverna lui Țațichi” este înregistrat în Cartea Recordurilor drept singurul restaurant din Grecia care oferă bon fiscal. Mai mult decît atît, patronul e atît de ciudat încît a refuzat să-și lase clădirea cu armăturile la vedere și, spre deosebire de ceilalți vecini ai săi, plătește impozit pe proprietate, lucru nemaiîntîlnit în Grecia.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint