Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Top 3 cei mai mari bulangii din trafic

Zoom Top 3 cei mai mari bulangii din trafic

„Trafic” e unul dintre cuvintele alea care, oricum te-ai gîndi la el, nu poate să-ți bage în cap o imagine plăcută. Dacă auzi trafic, te gîndești automat ori la stat în mașină și claxonat ca disperatul, ori la droguri, ori la rinichi furați de la oameni de pe stradă. Cumva, dintre toate astea, parcă primul e cel mai dureros. Chiar dacă găsești vinovați gen statul care nu asfaltează, ăia care au pus semafoarele și nu le sincronizează și așa mai departe, nimic nu e mai satisfăcător ca un vinovat pe care să-l arăți cu degetul și să-l condamni. Iată-i!

1) Tu însuți.

Să zicem că ești unul dintre oamenii ăia care înjură în trafic cu un debit mai ceva ca Siretul venind peste satele din Buzău și că ești și un șofer decent, care nu prea o comite foarte des. Cu toate astea, dacă stai să te gîndești, tu ești cea mai înjurată persoană din trafic pe care o știi. Pentru că pizduirile tale se distribuie către mai mulți, dar cele venite dimprejur se adună toate la tine. Însă asta nu te deranjează așa de mult. Cumva, cînd stai la volan, faptul că schimbi banda fără să te doară în cur, măcar, de ce se întîmplă în spate nu mai e o chestie atît de gravă. Zici în sinea ta „Hopa, greșeala mea!” și treci imediat peste. Dacă ești un om de treabă, o să te simți și o să faci un pic din avarii în semn de mulțumire, chestie care, sinceri să fim, e cel mai neimplicat gest de scuză sau mulțumire. Să-i tai calea unuia și să-ți ceri scuze cu avariile e ca și cum ai azvîrli cu un cuțit înspre cineva și, după ce îl ratezi, să-i faci cu mîna prietenește.

2) Celălalt

Cînd un nenorocit îți taie fața, nu semnalizează, nu te lasă să te bagi și tu în trafic sau orice altă măgărie, ajungi în acele cîteva minute de contact cu el să-l consideri cauza tuturor problemelor din Univers. Din cauza bulangiului ăstuia nu merge bine țara asta, dom’le! De asta e încălzire globală și tot din cauza lui a făcut Hitler ce-a făcut. Lumea ar fi un loc mult mai bun dacă ai avea un berbec montat în fața mașinii care, cînd apeși pe un buton, să-i îndoaie bara bulangiului. Dar cum nu există justiție atît de poetică în lume, te mulțumești și să-i arăți degetul mijlociu.

3) Polițistul

Polițistul de la rutieră e doar pe locul trei și nu mai sus în topul acesta pentru că, de fapt, el și-o suge oricum și pică de bulangiu orice ar face. Dacă îți saltă carnetul că ai călcat linia continuă, e bulangiu fiindcă nu te-a iertat. Dacă ți-a luat șpaga și te-a lăsat să pleci, e bulangiu că acceptă mită. Chiar și dacă se omenește cu tine și te scapă cu amenda minimă în loc să-ți ia permisul, tot bulangiu este. Toată lumea îl crede fraier că a pus botul la vrăjeală.

Publicat în Cațavencii, nr. 6(84), 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint