Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Top 3 expresii folosite în descrierea oricărui hotel sau pensiuni

Zoom Top 3 expresii folosite în descrierea oricărui hotel sau pensiuni

Te-ai hotărît, în sfîrșit, să pleci în vacanța aia la care visezi de anul trecut? Oferta de cazare e atît de bogată încît pur și simplu nu știi ce să alegi? Folosește dicționarul nostru om-hotel și s-ar putea să scapi cu viață și de data asta.

1) “Locație deosebită, într-o zonă liniștită, la doar 200 de metri de plajă și 150 de metri de munte” – Ce înseamnă, de fapt? Ca să ajungi la plajă trebuie să mergi minimum zece kilometri. Au zis oamenii că plaja e la 200 de metri, dar n-au zis în ce direcție. Ar putea să fie în sus sau în jos, așa că cel mai probabil trebuie să ocolești un munte, să cobori un versant, să înoți un lac, să iei trenul două stații și ai ajuns acolo, după ce cobori niște trepte. Oricum, dacă tot ai ajuns acolo, probabil o să vrei să rămîi. De cele mai multe ori, “zonă liniștită” înseamnă “avem și alți turiști români sau italieni” care se vor întrece să facă liniște toată noaptea, uneori de mai multe ori.

2) “Decor rustic” – Ce înseamnă, de fapt? Mobilă ca la țară. Dar nu la țară într-un sătuc idilic, genul pe care l-ar vizita Prințul Charles. Nu, la țară în cartierul Militari sau în reședința Firea-Pandele: mobilă de pal, macrameu cu Răpirea din Serai cu pisici pe pereți, ceas mare de mînă agățat într-un cui, mulți crini de porțelan. Noroc că n-ai venit să te uiți la televizor, altfel și ăla ar fi tot rustic: un Goldstar cu telecomandă îmbrăcată în plastic. Mai deranjant e însă că n-ai aer condiționat și miroase ca într-o unitate de cazare din anii ’90. În plus, după pete, una din perdele s-ar putea să fi fost folosită la asasinarea Elodiei.

3) “Nenumărate posibilități de petrecere a timpului liber în imediata apropiere” – Ce înseamnă, de fapt? Că pensiunea are grătar și, foarte probabil, o cutie de table. Asta în cazul cel mai fericit. În cazul nefericit o să te duci să te culci și-o să descoperi un om călare pe o banană, tras de o șalupă, care trece pe la tine prin cameră. Dacă ăsta e cazul, încearcă să profiți cît mai mult de situație și bucură-te de specialitățile locale: bananele sînt foarte sănătoase și au mult magneziu.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint