Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Top 3 glume fumate în umorul din România

Zoom Top 3 glume fumate în umorul din România

Umorul e chestie care nu trebuie luată prea în serios, dar cînd vezi că te deprimă un articol de rîs trebuie spus ceva. Dacă e să arunci cu ochii peste cele cîteva site-uri de umor şi celelalte cîteva zeci de site-uri de tentatative de umor, găseşti aceleaşi glume repetate şi reformulate la infinit, care oricum şi-au epuizat orice fărîmă de haz după primele 4.000.000 de utilizări. Ce e şi mai trist e că încă prind la public, pentru că lumea răspunde la ele la modul pavlovian. Nu e neapărat amuzant, dar ştii că la aşa ceva se rîde, deci de ce să nu rîzi şi tu?

1) Glumele cu Fuego – De ce au glumele cu Fuego atît de multă priză? Pe bune, acum. Cătălin Botezatu e un homosexual în negare, Gigi Becali e un cioban afacerist bigot şi rasist. De aici şi umorul. Dar Fuego? În afară de faptul că arată ca şi cum cineva i-a lipit o faţă de bebeluş peste chip şi că-i cîntăreţ de colinde siropoase, nu deranjează pe nimeni cu nimic. Sigur, o fi el un papiţoi făcut să ude femeile trecute de 60, dar asta nu-l face să merite atîta miştocăreală ieftină. Fuego e atît de sec ca personaj şi de neofertant pentru glume, încît singurul lucru cu care poţi să faci mişto de el e că i-a împodobit mă-sa bradul, lucru care pînă la urmă nu-i chiar aşa de rău. Sînt sigur că am avut cu toţii bradul împodobit de mama cel puţin o dată.

2) Oana Roman e grasă – Obiectiv vorbind, Oana Roman chiar este grasă. Adică se pune pe un cîntar şi cîntarul ţipă de durere. Tocmai asta e şi problema. Cînd un lucru ca acesta e atît de evident, sintagma „Oana Roman e grasă“ devine automat doar o constatare, sub nici o formă o glumă. Bineînţeles, există întotdeauna analogiile ridicole despre cît de grasă e, dar şi ele sînt fumate încă de pe vremea glumelor cu „yo’ momma!“. Soluţia nu e să nu se mai facă mişto de Oana Roman, dar sînt o grămadă de lucruri mult mai oribile la personalitatea ei de care se poate rîde.

3) Glumele bazate pe clipuri de pe YouTube – Viralurile româneşti cu oameni simpli care spun lucruri trăsnite sînt ca oamenii care se împiedică pe stradă. Ele sînt amuzante de la sine. Să faci o glumă despre o glumă e ca şi cum ai lua o savarină delicioasă şi ai băga-o în blender ca s-o mănînci cu paiul fiindcă crezi că-i scoate gustul în evidenţă. Şi poate lumea rîde, dar asta e doar în primele două, maximum şase luni, pînă cînd se satură şi uită de ele. Umoriştii au senzaţia că dacă bagi o replică populară şi amuzantă într-un articol prost iese bun. Ce naiba, ori sîntem glumeţi ori nu mai sîntem!

Publicat în Cațavencii, nr. 3 (81) 2013

1 comentariu

 1. #1

  Oana Roman nu e grasa!!!
  Acum citeva zile a fost vazuta cum a intrat intr-o sala de fitness, pe care a parasit-o la numai 5(cinci) minute, cu lacrimi in ochi.
  La intrebarea „?” pusa de un ziarist, ea a raspuns printre sughituri:
  „Am fost profund oripilates de ce-am vazut acolo. Pentru a-mi exprima indignarea, ma voi inscrie la un curs intensiv de incruntat sprancenele.”
  Dup care si-a luat poalele-n briu si-a plecat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint