Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Top 3 grupuri de oameni implicate în scandalul Brâncuși – Irina Rimes

Zoom Top 3 grupuri de oameni implicate în scandalul Brâncuși – Irina Rimes

Ai auzit de scandalul provocat de numirea Irinei Rimes drept ambasador al Zilei Brâncuși? Ești revoltat și nu știi în ce tabără să te bagi? Vrei să faci dreptate pe Internet, dar și în viața reală? Iată cele trei mari clanuri în care poți să intri.

1) Oamenii revoltați că au auzit de Brâncuși, dar n-au auzit de Irina Rimes – Li se mai spune și ‘telectualii. Sînt fani Brîncuși de mici. Au mîncat mici cu maestrul din aceeași farfurie. Direct de pe Masa Tăcerii. Au dat gol la Poarta Sărutului. Au dormit cu Coloana Infinitului la cap și cu domnișoara Pogany în sertarul de șosete. Pe scurt, sînt într-o relație atît de strînsă cu Brâncuși și cu opera lui încît nici măcar nu pot să conceapă că o slăbătură, o neica-nimenea, o străină de pe Prut poate să se bage în familia lor. Cine ești tu, fată, Irina Rimes, să ni-l iei pe maestru? Zi două piese de-ale lui dacă ești așa șmecheră. Vezi că nu știi? Intriganta naibii! Stai în banca ta acolo, cu Smiley și Tudor Chirilă. Poate te mai pune dracu’ să te amesteci cu oamenii serioși, că naiba te ia.

2) Oamenii revoltați că au auzit de Irina Rimes, dar n-au auzit de Brâncuși – Li se spune și generația Z și nu pot să creadă că oamenii au fost atît de primitivi la un moment dat încît să sculpteze în piatră. Sculptează și tu în ceva mai avansat, fratele meu, în microconductoare, în avocado, în slime. Ca să nu mai zicem că pe piatra aia n-a întrebat-o nimeni dacă vrea să fie sculptată și dacă se identifică sexual ca piatră sau ca alt material. Coloana Infinitului? Pe bune? Nici măcar nu e infinită? Are doar cîteva zeci de metri, chiar crezi că ne păcălești cu vrăjeli din astea? Viitorul e azi, tataie, Brâncuși e mort, timpul plînge-l simt în ploi, ce s-a întîmplat cu noi?

3) Oamenii care n-au treabă nici de Brâncuși nici Irina Rimes, dar au o părere – Li se spune și poporul român. Îl urmăresc pe Jador la Puterea dragostei și sînt la zi cu scandalul dintre Vulpița și Viorel. Li se rupe și de hipsterul de Brâncuși, și de pitica de Irina Rimes, și de toate zilele lor. Ei există în afara timpului și spațiului, vor să cîștige la pariuri, să se ieftinească pîinea și gigacaloria și, în final, să fie ascultați, pentru că nimeni nu vrea să-i asculte, deci ascultați-i.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale