Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Top 3 lucruri pe nu vrei să le auzi într-un spital

Zoom Top 3 lucruri pe nu vrei să le auzi într-un spital

Vă dorim să n-aveți niciodată nevoie să mergeți la un spital de stat din România. Niciodată! Asta nu înseamnă că, dacă faceți peritonită sau gangrenă, sau – Doamne, ferește! – vă intră o suliță medievală prin ochi și vă iese prin ureche, n-ar trebui să apelați la ajutor medical de specialitate. Ba da, dar preferabil ar fi să evitați situațiile de genul ăsta, în primul rînd pentru că sînt dureroase. În al doilea rînd, în spital riscați să auziți lucruri pe care n-o să le mai uitați niciodată, cum am pățit noi.

“Ia uite, bă, cîta coaiele are ăla!” – Poate că era o afirmație admirativă. Poate că cineva tocmai văzuse un doctor făcînd o operație super-riscantă și simțise nevoia să remarce cît de mult curaj au unii. Pe de altă parte, poate că era o reacție de surpriză la examinarea unui pacient proaspăt venit la camera de gardă. Oricum ar fi, nu e OK să auzi chestia asta urlată pe holurile unui spital. E nepoliticos și te face să te simți nesigur. “Frate, poate ăștia au un sistem intern de rating al testiculelor. Poate trebuie îndepliniți anumiți parametri, că altfel nu te bagă nimeni în seamă.” Ca să vă simțiți și mai ciudat că ați citit asta, strigătul s-a auzit din zona maternității.

“Mai aveți treabă cu cadavrul ăla?” – Nu există un răspuns corect la întrebarea asta. “Nu, nu mai am treabă cu cadavrul ăsta. Am avut una, dar am terminat-o. Ai tu treabă cu cadavrul ăsta? E cadavrul meu, găsește-ți cadavrul tău.” E morbid. La fel de morbid ca și “Da, mai am treabă cu cadavrul ăsta. Ce treabă aș putea avea cu un cadavru? Treaba mea”. Sigur, într-un spital viața își urmează cursul, oamenii se nasc și mor, n-are rost să devenim brusc sfioși în legătură cu asta, dar gîndul că, după ce mori, cineva are sau n-are treabă cu tine te face să-ți piară tot cheful să mai mori.

“Mai încercăm. Vorba aia: încercarea moarte n-are” – O să rîdeți, dar, statistic, foarte multe încercări moarte au. Altfel nu se ajungea la întrebarea “Mai aveți treabă cu cadavrul ăla?”. Adevărul dur-goluț e că medicina nu e o știință atît de exactă pe cît ne lasă să credem filmele americane. În realitate, sînt foarte multe lucruri pentru care nu există un diagnostic precis. Îngrozitor de multe, iar doctorii din România beneficiază de toate condițiile ca să dea din umeri: sînt puțini, prost plătiți și au aparatură veche. Așa că, dacă nu există o explicație pentru migrena aia, pentru durerea de stomac, pentru vîjîitul din urechi, nu-i nimic. Dacă nu vă omoară, în 20-30 de ani sigur se găsește un leac.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. #1

    Tareeeee !

  2. #2

    La voi acolo e vreunu sanatos la cap???? Na ca mi-ati facut ziua frumoasa!!!!

  3. #3

    Multumesc. Am ras bine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint