Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Top 3 semne că vara e după colț

Zoom Top 3 semne că vara e după colț

Îți place sau nu, vine vara. Gata, deja e prea tîrziu s-o mai putem opri: a dat frunza, au dat gradele. Nu mai trebuie să te calci prea mult în picioare cu semenii tăi ca să mergi la serviciu. În curînd o să vă călcați în picioare ca să mergeți în vacanță. Nu ne crezi? Semnele sînt deja evidente.

Băiețașul cu tricou răsfrînt peste burtoacă ce se mîngîie suav cu palma pe buric – Îl știi. Îl vezi în fiecare an imediat ce dă căldura, dar te gîndești că poate anul ăsta o să fie altfel. Poate anul ăsta și-a găsit și el un rost în viață, o familie, o ocupație. Poate anul ăsta și-a găsit alt obicei dezgustător: se scobește în urechi sau între degetele de la picioare. Vezi c-afară s-au făcut 25 de grade și răsufli ușurat. Cînd colo, ce să vezi? Te întorci și de cine dai? E chiar băiețașul cu pricina și pare mai în formă ca niciodată. Are un crac de la pantalonii de trening suflecat. Și-a răsfrînt tricoul în toată frumusețea lui și toată iarna și-a crescut o blană sîrmoasă de foxterrier, pe burtă, pe care acum bate darabana cu ambele palme. E fericit. Dar hai că o să fii și tu. Mai mult de șase luni nu mai ține căldura.

Mirosul marilor vacanțe – Te trezești într-o dimineață cu casa plină de fum. Începi să crezi că pînă aici ți-a fost. Cu ultimele forțe cauți un prosop ud pe care să ți-l pui pe față, c-așa ai văzut tu odată la lecții de supraviețuire cu Bear Grillz. Pînă să găsești prosopul, că iar le-a mutat mama-soacră ca să fie sigură că muriți ca șobolanii, începi să-ți dai seama că incendiul ăsta îți cam face foame. “Da’ stai, băi, nene, că ăsta-i miros de mici.” Deschizi geamul și-l vezi pe băiatul cu tricou răsfrînt și pe ceilalți pretenari ai lui cum au încins grătarul de parcă sînt la vreun eveniment PSD sector 5. Și uite-așa o să fie toată vara, că atunci cînd e cald, omul simte nevoia să facă și mai cald și să frigă barbar orice animal sălbatic prinde: porc, veveriță, om.

Laba păroasă de urs atîrnată pe geamul mașinii – Gata, ne-am ascuns suficient de stihiile naturii. E vremea să recucerim ce-i al nostru și să deschidem geamurile larg, să intre mirosul de mici. Și dacă tot ai deschis geamul, trebuie să eliberezi și monstrul. L-ai ținut închis toată iarna, dar dă-i drumul în toată splendoarea lui. Spînzură-l pe geam de la umăr, dacă se poate. Să se vadă ceasul. Să se vadă tatuajele. Să se polizeze ghiulurile și unghia de la degetul mic de asfalt pînă sar scîntei. Dar cel mai important, să se răcorească piftia de carne căreia îi zici palmă. Că toată lumea știe: mîna e ca delfinul, dacă n-o stropești în permanență cu două găleți de aer, moare.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint