Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Top 3 sfaturi ca să fii mai productiv atunci cînd lucrezi de acasă

Zoom Top 3 sfaturi ca să fii mai productiv atunci cînd lucrezi de acasă

Te sperie ideea că trebuie să lucrezi acasă din cauza izolării de coronavirus? Ești panicat că n-o să fie același lucru ca la serviciu? Ți-e dor de cafeaua ieftină și de buda murdară de la locul de muncă? Iată ce poți face ca să-ți alini durerea insuportabilă.

1) Chiar dacă stai acasă, urcă-te în mașină și stai cu motorul pornit o oră sau două, dimineața și seara, ca să simulezi mersul și întorsul de la serviciu– E foarte important să nu-ți pierzi reflexele criminale de șofer chiar dacă ești blocat acasă. Pentru o experiență mult mai realistă, vorbește cu șoferii mașinilor parcate în față și în spate să facă și ei același lucru. Doar pentru că nu mergeți nicăieri, asta nu înseamnă că nu trebuie să vă claxonați imbecil din două în două minute sau să ieșiți pe geam ca să vă urați sănătate mamelor în vîrstă. Fă exercițiul ăsta în fiecare zi și o să te simți mult mai conectat.

2) Dă-i pisicii un nume și o funcție– Faceți ședințe împreună de trei ori pe zi. Ieșiți la țigară împreună. Bîrfiți conducerea firmei și plîngeți-vă împreună de orele lungi de program și de managementul defectuos care nu vă recunoaște adevărata valoare. În momentul în care pisica e promovată pe un post de top management, bîrfește-o pe la toate colțurile că e lingoaică și că singurul motiv pentru care a promovat e că s-a tăvălit pe jos cu șeful cel mare. Fă-ți un cont fals de Facebook și denigrează pisica pe Internet. La sfîrșitul zilei, ieși din modul serviciu și nu uita s-o hrănești. Pisicile au și ele demnitatea lor, totuși, nu muncesc pe gratis.

3) Fură diferite lucruri de acasă, așa cum făceai de la serviciu– Începe cu lucruri mărunte, gen birotică, papetărie și liste de clienți. Continuă, în pauza de prînz, cu mîncarea familiei din frigider și termină apoteotic cu toată hîrtia igienică pe care o găsești prin casă. Hîrtia igienică e esența vieții și niciodată nu știi cînd o să ai nevoie. Ascunde toată prada într-o geantă sau într-un ghiozdan și plimb-o de colo-colo pînă seara, cînd în mod ideal pui totul la loc ca să ai cu ce să te distrezi și mîine.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Un mesaj de speranță de la un tovarăș din îndepărtata Americă (traducere din engleză):

  Ziua a 5-a a apocalipsei COVID-19. M-am autoizolat pentru a evita ciuma. Am rămas fără hârtie igienică acum mai bine de o săptămână. Am fost constrâns să mă folosesc de șosetele pe care le mai am și de cartonul din care sunt făcute cutiile de la Amazon pe care le primesc prin poștă. Știam că toate acele cărți de supraviețuire / preparare pe care le-am cumpărat îmi vor fi de folos.

  Din păcate, a mai rămas puțină mâncare în casă. Doar niște mâncare chinezească de săptămâna trecută. În mod normal, pur și simplu aș ieși să mănânc, dar toate restaurantele au fost închise în încercarea de a opri răspândirea virusului. Nu pot călători fiindcă, așteptându-mă la căderea rețelei electrice, am scos benzina din rezervorul mașinii. Voi putea să fac cu ea un foc atunci când alții vor îngheța.

  Voi supraviețui de acum înainte cu plantele din casă, în timp ce alții se vor lupta între ei pe străzi pentru rațiile de alimente.

  De la birou continuă să mă sune întrebându-mă unde dracu sunt. Săracii de ei, proștii ăia nu au nimic în cap. Se adună, când ni s-a spus să ne izolăm. Este atât de greu să fii rațional în timp ce ceilalți nu sunt așa.

  Durerea de cap și tusea devin tot mai puternice, iar fundul a început să îmi sângereze continuu. Sper să pot să ies din iarnă. Trebuie să supraviețuiesc pentru a-l vota pe Bernie în noiembrie. Revoluția trebuie să continue. Un test final și amar pe care trebuie să-l depășim pentru a ne pune în aplicare utopia. Sper doar ca suficient de mulți dintre noi să avem determinarea de a lupta cu această ciumă până la sfârșit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Crime cu miros de pandemie

  30 iunie 2020

  În vreme ce-n largul oceanului patru scafandri s-au repezit cu cuțitele asupra unei balene, să-i taie otgoanele plasei de pescuit ce-o ținea prizonieră, la noi patru polițai au ajutat un […]

 • Vacanța mare

  30 iunie 2020

  Pînă acum, virusul a întrecut știința și, după cum se vede, nu dă semne de oboseală. Fără vaccin și fără tratament, societatea dă din colț în colț, libertatea individuală scade, […]

 • Încă puțină cenzură, că nu dați de la voi

  30 iunie 2020

  De ani de zile, Facebook, cel puțin, acționează arbitrar și nejustificat într-un demers constant de amuțire a vocilor care nu respectă comoditatea politică. Dar nu este de ajuns, se pare, […]

 • Plai cu boi

  23 iunie 2020

  Cînd dăm și noi orbește în gropi, apelăm la postumele buruienoase ale tutorelui nostru suprem, Mihai Eminescu, la micile bijuterii fără perdea, comise cu autoironie prin hîrtoapele existenței sale năprasnice: […]

 • Păcănele mii și stele făclii

  23 iunie 2020

  E mare urgență să fie ajutate două ramuri economice, zice Guvernul: HoReCa și păcănelele. HoReCa apare în pozele cu premierul și cu președintele. Are cînd chipul măsliniu al libanezului Murad, […]