Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Top 3 soluții pentru reducerea poluării în București

Zoom Top 3 soluții pentru reducerea poluării în București

Nu poți să respiri de la atîta fum și praf? Tușești funingine și scuipi ulei ca o Dacie din ’79 cu piese  originale franțuzești? Te ferești de ambrozie ca de apa rece de pe țeavă și din cînd în cînd mai bagi capul în butoiul cu varză ca să respiri aer curat? E timpul să participi și tu la reducerea poluării în București. Iată cum.

1) Cetățenii să nu se mai ardă noaptea – Să nu se mai ardă nici ziua. Să nu se mai ardă niciodată. Așa cum toată lumea știe, prin ardere se emană cantități mari de gaze toxice în atmosferă, iar atmosfera și-așa e toxică. Pentru siguranță, tot ca să se limiteze noxele, ar fi bine să nu mai consume nici fasole, broccoli sau alte legume care produc flatulență, bășinile în freză la club, aerele de vedetă și arderea gazului degeaba la birou. În mod ideal, ar fi bine ca bucureștenii să nu mai respire atîta și, dacă chiar insistă pe obiceiul ăsta murdar, să respire și ei mai rar: o dată primăvara și o dată toamna, în zilele alea în care nu se ard gunoaie la groapa de gunoi de la Glina.

2) Tramvaie și BMW-uri trase de cai – Întoarcerea la cai e viitorul. Sînt bio, sînt eco, sînt simpatici și gustoși. Ce rost mai are să alergăm după potcoave de cai morți și mijloace poluante de transport cînd putem să avem totul tras de cai, exact ca în Voluntari? Tramvaie trase de cai, troleibuze trase de cai, metrouri trase de cai, BMW-uri trase de cai și, nu în ultimul rînd, autobuze luate de la turci, trase de cai. Pe lîngă aerul mult mai curat o să avem și mult mai mult îngrășămînt natural care o să facă plantele să crească pînă la cer.

3) 100 de postaci pe Internet care să scrie că nu e poluare în București – Cea mai elegantă soluție, de departe. Pe lîngă faptul că rezolvă rapid și eficient o problemă majoră pentru oraș, fără să creeze panică, dă și de muncă unor oameni necăjiți care poate altfel n-ar reuși să-și găsească de lucru decît ca postaci pentru Coaliția pentru Familie sau controlori STB. Practic, toată lumea cîștigă. Și dacă funcționează la București, de ce n-ar funcționa și pe întreaga planetă? Dacă ne apucăm acum, cu suficienți postaci putem să scăpăm de încălzirea globală pînă la Paște.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale