Urmărești cu atenție și îngrijorare nivelurile alarmante de poluare din București? Te întrebi deseori de ce scuipi bulgărași de cărbune atunci cînd tușești? Ai vrea să identifici sursele misterioase de poluare? Te rezolvăm noi.
1) Angajații de la ANAF care ard gazul degeaba – Se estimează că un singur angajat ANAF arde aproximativ 5.000 de metri cubi de gaz, degeaba, în fiecare oră. Și vorbim aici de angajații conștiincioși. Nu de doamna Nuțica de la ghișeu care vorbește de două ore la telefon cu verișoara din Bîrlad, nici de doamna Stela care și-a făcut unghiile și acum face un rebus, și în nici un caz de doamna Nela, care ți-a cerut dosar cu șină și acum stă pe Facebook pe grupul de imagini amuzante Drăcușorul Vesel. De fiecare dată cînd vezi fum alb ridicîndu-se deasupra Bucureștiului, să știi că e fie gazul ars degeaba la stat, ori sufletele celor care au pierit la cozi.
2) Fanii lui Nicușor Dan care ard oameni de paie cu poza lui, după ce a trecut la PNL – E destul de greu de înțeles de ce s-ar supăra cineva pe Nicușor. Pînă la urmă, a ales varianta cea mai bună pentru București. Cine să iubească mai mult Bucureștiul dacă nu partidul lui Rareș Bogdan, gazda atîtor Vanghelioane reușite? Sau partidului lui Cristian Bușoi, omul fascinat de cutremure? Sau partidul tuturor traseiștilor din PSD săriți peste gard în curtea PNL? Opriți arderea de vrăjitoare pe rug, dăunează grav sănătății.
3) Cristi Borcea care arde pe toată lumea – Savanții estimează că, pînă în 2050, populația Pământului va atinge cifra de 9 miliarde de oameni. 6 miliarde vor fi descendenți direcți ai lui Cristi Borcea. Știți c-a început să se topească banchiza polară? E din cauză că forța de frecare pe care Cristi Borcea o exercită în timpul fiecărui act sexual degajă suficientă căldură cît să ridice temperatura cu un grad. Nu în ultimul rînd, pentru că e o fire romantică, se estimează că Borcea aprinde zilnic aproximativ 500 de lumînărele parfumate care să-l ajute la preludiu. Luate separat, toate aceste informații poate nu sînt atît de impresionante, dar, la pachet, ne ajută să știm de la ce ni s-a tras dispariția.