Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tot mai mulți români tentați să-și facă singuri benzină, pe balcon

Zoom Tot mai mulți români tentați să-și facă singuri benzină, pe balcon

Speriați de noile accize pe benzină și motorină, care au intrat în vigoare la 1 aprilie, tot mai mulți români spun că vor să renunțe cu totul la combustibilul din comerțși se apucă să-și facă singuri benzină și motorină pe balcon.

“Într-o vreme cumpăram țiței de la sibieni, că e mai bun și nici nu bagă toate prostiile în el. Îl lăsam peste noapte descoperit și a doua zi dimineață aveam benzină proaspătă și savuroasă, ca la țară”, spune Baril Crudoi, unul dintre milioanele de români afectați de prețurile nesimțite de la pompă. “Acum nici de la țărani nu mai poți să cumperi, iau și ăștia tot din străinătate, benzină injectată de la arabi. Nu mai are nici un gust cînd tragi cu furtunul din rezervor. Cred că am să încep să-mi fac singur benzină pe balcon. Am pus atîția ani conopidă murată, cît de greu poate să fie?”

Pionier al fabricării de combustibili fosili pe balcon, domnul Rică din Militari spune că toate șmecheria e să pui dragoste în procesul de fabricație. “Prima oară am început să fac benzină înainte de Revoluție. Ziceai că era Dallas la mine pe balcon. Dar aveam o sondă mică, din Obor. Acum am tot ce-mi trebuie. De cîteva săptămîni strîng tot felul de cadavre și alte materiale biologice. Cel mai bine iese cu dinozaur, dar se găsește rar, tre’ să dai șpagă. Le îngropi pe balcon la 3-400 de metri adîncime. Reproduci condițiile geologice din Pleistocen și bam! – în cîteva sute de mii de ani ai benzină clasa I. Păcat că nu mai am mașină de 20 de ani, dar chiar și așa e bine, rămîne la nepoți.”

Aparent o măsură disperată, fabricarea benzinei pe balcon este doar un test mărunt de ingeniozitate românească, multă lume uitînd faptul că, înainte de 1989, foarte mulți români își construiseră singur microcentrale nucleare de apartament.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint