Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Toți oamenii președintei

Zoom Toți oamenii președintei

Nici nu s-a uscat cerneala de pe actele de conducere fără însoțitor ale doamnei Alina – deh, are femeia ceva la mână dacă o oprește Poliția să o întrebe ce-i cu aroganța asta –, c-a și început scandalul în marele PNL.

Sadică, Alinuța s-a gândit că, dacă tot a rămas de capul ei prin partid, are protecție de sus și nu-l mai are pe Vasile prin preajmă să o aprobe cu un lătrat scurt, să își aducă și ea în partid niște persoane cu care să poată vorbi de la egal la egal.

Și doar nu l-o aduce pe Andrei Pleșu. Totuși, ca să stai față în față cu Alina Gorghiu și să speri că-i poți face față trebuie să ai o anumită ținută conceptuală, o mare capacitate de articulare a ideilor. Cu greu poți atinge efervescența intelectuală a uneia care bate la ușa unui copil de 7 ani și, pentru că nu i se deschide ușa, spune: ”Dar dacă îți spun că sunt Alina Gorghiu îmi deschizi?”. N-ai cum.

În aceste condiții, nume precum Denise Rifai și Simona Gherghe au apărut logic în mintea Alinuței. Apropo de ținută intelectuală, că tot avem discuția asta în societate, avem voie să întrebăm despre doctoratul doamnei Gorghiu? Că am înțeles că are. Iar când vrei să le pui pe locuri eligibile pe alde Rifai nu pari chiar genul de om care a contribuit cu ceva la domeniul științific în care și-a desfășurat cercetarea doctorală. Am închis paranteza. Și-o lăsăm așa, domnule Iohannis. Dar ziceam, la o adică, atunci când veți dori să scăpați și de doamna Gorghiu, să știți că am lăsat noi paranteza asta aici. Închisă regulamentar, dar nu de nedeschis.

 

Doamna Alina are multe

calități. Foarte multe. Așa cum Ana are mere – iar anul acesta s-au făcut merele, să știți –, doamna Alina are calități. Nu stăm să le înșirăm aici pentru că ne-ar trebui încă vreo trei ediții ale revistei. Vom vorbi doar despre una dintre ele, întâlnită mai ales la bărbați. Îi știți pe bărbații care au grijă de femeile lor indiferent pe unde-i poartă viața? Bărbații ăia buni. Nu le pot oferi tututor femeilor o familie, dar acolo, casă, masă, bijuterii, vacanțe, se pot rezolva. Uite, deși n-ai zice, uitându-te la el, Cozmin Gușă, de pildă, cică e tipul ăsta de bărbat. Adică are grijă de fostele femei, dar și de actualele, punându-le pe locuri eligibile pentru Parlament, de pildă. Că doar nu credeați că propunerea Rifai a apărut așa, din capul doamnei Gorghiu. Dar despre asta o să mai povestim. Să revenim la doamna Alina, care a avut și are și ea grijă de bărbații din viața ei. A avut grijă de Bogdan Olteanu? A avut. A avut grijă și Justiția de el, asta e, a avut omul ghinion.

Numele de Răzvan Săndulescu vă spune ceva? Firma în care acesta este acțonar, Kensington Communication, s-a ocupat de prima campanie electorală a Alinei Gorghiu, în 2008. Și nu doar de campania doamnei, spun invidioșii. E, cine credeți că este soția norocosului domn Săndulescu? Exact! Simona Gherghe, cea de-a doua propunere a doamnei Gorghiu pentru listele pe care femeile liberale nu au loc. Asta ca să înțelegem și de ce a demisionat Lucia Varga din funcția de la organizația de femei din PNL.

Altă paranteză. Dacă nu mixați revista asta cu niște vome tabloide, ați dat un search pe Google să aflați cine e Simona Gherghe. Are o emisiune la Antena 1, care se desfășoară cam așa: se aduc niște oameni în platou, se povestesc problemele lor și se plânge. Public între două vârste, bătrânețe și moarte, adică exact ce vrea PNL de la PSD.

Domnul de la Kensington este cel care a venit la liberali și cu ideea Teo Trandafir. Adică e chestia asta care a tot funcționat în România. Hei, eu sunt consultant politic! Vrei să câștigi alegerile, îți dau eu soluția. Pune o vedetă pe liste. Românii sunt tâmpiți și vor vota ce văd la TV. Uau, ce sculă de consultant sunt eu! Hai, dă o sută de mii de euro, că ți-am scos partidul din rahat! Uite-aici factura. Sau ne înțelegem altfel?

 

Alina Gorghiu are grijă de

toți oamenii la care a ținut. Astfel, chiar dacă nu mai sunt împreună, Alinuța nu l-a uitat deloc pe Mișu Voicu. Vai, cum se mai iubeau ei pe la întâlnirile liberalilor în urmă cu ceva timp! Dragoste, n-ai csf! Așa că domnul Mișu Voicu – pe care din punct de vedere politic nu îl recomandă decât prietenia cu Alina Gorghiu, fiind un veșnic pierzător de alegeri și dovedindu-și calitățile de lider la sectorul 1, pe care l-a condus de l-a făcut praf la alegerile locale din vară – este pe primul loc pe listele PNL în diaspora, pentru Camera Deputaților.

Să vă mai spunem? E, câți bărbați să fi avut și doamna Alina? Mai are unii, dar ăștia sunt doar de încredere. În sensul că au făcut multe chestii împreună, mult mai avantajoase pentru fiecare. Cum ar veni, bani. Vă dăm doar un nume. Tase! Îl mai știți pe Atanasiu? Tipul ăla de-arată ca un cartof și latră când vorbește. E, după ani întregi de luat bătaie de la Mircea Hava, în Alba, și după o perioadă în care a tot fost pe făraș, pentru înregistrările acelea în care îi făcea praf pe cei de la PDL, după fuziune, Atanasiu e pe primul loc pe lista PNL la Buzău. De unde un senator de drept, Cezar Preda, s-a mutat la Dâmbovița. Deci numai fețe noi la liberali. Da, se schimbă PNL-ul ceva de speriat.

Deci poate nu-s chiar tâmpiți cei care susțin (nu doar pedeliști) că domnul Iohannis, care își curăță acum partidul, să-l facă frumos și frecventabil pentru următoarele alegeri prezidențiale, a lăsat-o pe doamna Alina să se joace și să aibă grijă de bărbații din viața ei.

Iar cei care v-ați întrebat, când ați auzit de propunerile Rifai și Gherghe, ce fumează Alinuța, stați liniștiți. Alina nu fumează. Așa e ea!
1 comentariu

  1. #1

    Se pare ca liberalii nu realizeaza ca se indreapta spre minus infinit. Se vor trezi ei dupa alegeri…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint