Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tov. gen. dr. Ciucă face slavă

Zoom Tov. gen. dr. Ciucă face slavă

În timp ce Marcel întinează numai nobilele idealuri ale buzoienilor fără ocupație, tov. gen. dr. Ciucă a intrat pe mâna agitprop-ului televizat, care caută, zadarnic, să-l umanizeze. Ocazie cu care a putut afla și poporul nostru drag că generalul n-a fost niciodată în concediu legal de odihnă dincolo de fruntarii, fiindcă țara noastră natală e frumoasă, beneficiind de toate formele de relief, ceea ce bulgarii n-au.

Cât despre candidatura la prezidențiale, a zis – ă, ă, ă – generalul că trebuie să ducem mai departe slava strămoșească. Așadar, asta făcea tov. gen. dr. în concediu: slavă, făcea slavă.

Chiar o să fie frumos la anul cu atâția patrioți din gură înghesuindu-se în urna de vot: tov. gen. dr. Ciucă, Marcel de la Buzău, Șică, Șoșoacă (patrioată masivă, încap în dânsa mai multe patrii – și ditamai Federația Rusă), Gică Simion, patriot de frunte, helou de la Varșou.

Și unde mai pui că vor mai fi în ofertă și Drulă și, probabil, Geoană, care e dincolo de animal politic. E o adevărată lighioană politică, o forță, o aia.

Dar chiar ar fi frumos să iasă Geoană, doar pentru a confirma că între timp românii au ajuns la nivelul de înțelepciune necesar încât să-și aleagă moț Prostănacul, ceea ce în 2009 n-au făcut, preferând să rămână în brațele de Popeye Marinarul ale îndrăgitului turnător Petrov.

Acestea fiind spuse, nu se poate spune că ne-a lipsit circul politic nici săptămâna asta, mai ales că a intrat în arenă și primărița din Câmpulung, care a dovedit încă o dată adevărul adânc din șlagărul „Te cunosc după sandale“. Într-adevăr, și primărița se cunoaște după sandale că e fată de locale și până la Europa mai durează, că e departe rău.

Totodată, văzând lista cu care merg useriștii către Bruxelles nu am putut să nu ajung la vorba bunicului meu bulgar (93 de ani): „Români, ce să le faci?“.

Chiar așa, înainte vreme în capul listei era locomotiva, acum văd că au pus mai mult tractoare.

Și încă o dată chiar așa: nu se poate, chiar nu se poate să votăm la bulgari, dacă tot suntem împreună sub cerul plin de stele galbene al Uniunii?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint