Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Traian îl vrea scos pe Adrian

Zoom Traian îl vrea scos pe Adrian

Eliberarea înainte de termen a lui Adrian Năstase îl preocupă de la un timp pe Traian Băsescu. Bîlbîiala și tergiversarea completului de judecată se zice că l-au înfuriat atît de tare, încît președintele a fost auzit înjurînd cu patos la aflarea știrii.

Dacă vă amintiți, imediat după sinuciderea eșuată, în primele săptămîni de încarcerare a adversarului său, Băsescu a declarat la televizor că opt luni de bulău reprezintă o pedeapsă exagerată pentru cîte a făcut Năstase. Surse judiciare șoptesc pe la colțuri că președintele s-a interesat de asigurarea celor mai bune condiții pentru cazarea deținutului Năstase și și-a exprimat dorința ca el să fie protejat de orice posibilă formă de agresiune. E înduioșător, dar preocuparea lui Traian nu pornește din umanitate, ci din calcul. La o adică, deci, poate fi invocată o simetrie. În materie de avere personală nejustificabilă e un oarecare paralelism, deși se poate specula, pe baza legendei, a zvonurilor și a bîrfelor de interior, că Năstase a furat, totuși, un pic mai mult. Prin urmare, mila lui Băsescu nu-l privește pe Năstase ca atare, ci vizează cazul general, în care, după 2014, se poate încadra chiar el.

Publicat în Cațavencii, nr. 2 (80)/2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint