Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Triumful lui Oprescu asupra banului public are arc

Zoom Triumful lui Oprescu asupra banului public are arc

Arcul de Triumf trebuia renovat, restaurat, consolidat în 2008. Se împlineau 70 de ani de la ridicarea monumentului, iar Primăria a zis că merită și jalonul principal al paradelor militare o văcsuială generală de 12 milioane de lei, la data aceea.

După ce Arcul de Triumf a fost îmbrăcat în schele cumpărate sau închiriate de o firmă de publicitate ce le-a pus la dispoziția Primăriei, Videanu a băgat adânc mâna în buzunarul public și și-a dat seama că cele 12 milioane prevăzute pentru proiect s-au dus. Poate pe borduri, poate pe pavele, poate pe alte cheltuieli din categoria panseluțelor lui Prigoană. Cert e că banii nu mai erau acolo. Deloc. În an electoral, astfel de dispariții misterioase mai au loc, fără ca lumea să se îngrijoreze prea tare.

Au trecut anii, Videanu a fost înlocuit de Oprescu, iar Arcul de Triumf n-a mai fost o prioritate. Până în februarie 2012, când actualul primar, aflat pe vremea aia la începutul campaniei pentru localele din iulie, a semnat alături de Elena Udrea un contract de finanțare a lucrărilor de la Arcul de Triumf prin fonduri europene. Urale, ovații, aplauze prelungite. La o zi de la semnarea contractului, Guvernul Boc se prăbușea pentru a nu-și mai reveni vreodată.

Dar nu-i nimic, fondurile europene sunt fonduri europene, trebuie cheltuite, dacă nu sunt cumva blocate. Primăria a cerut oferte în cele patru zări. Au venit din cinci, câte una. Până la data de 3 octombrie 2012, când s-au și deschis ofertele. Și deschise au stat până în decembrie 2013, când s-a semnat contractul de restaurare a Arcului de Triumf, între Primăria Municipiului București și asocierea dintre Romconstruct și UTI Grup. O frumoasă lucrare de 22.703.663 de lei, cu tot cu TVA. Bun, Romconstruct, cu toată istoria-i zbuciumată și presărată de grade, măcar are experiență în lucrări de restaurare, consolidare și conservare. UTI, pe de altă parte, plină de asemeni de stele, se ocupă de cu totul și cu totul alte lucruri. Dar, cine știe, poate, peste noapte, Arcul de Triumf o fi devenit, din monument istoric, o construcție futuristă realizată din fibră optică și ornată cu aparatură de supraveghere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint