Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Uber Pelicanul

Zoom Uber Pelicanul

Dacă vi se pare că taximetriștii din București sunt acum niște domni, explicația e simplă: restul au migrat toți pe Uber. Am mers, între Crăciun și Revelion, cu taximetristul absolut. Doar că nu era la Pelicanul, Cobălcescu sau Leone, ci la Uber, într-un Logan alb și zdrențuit care ascundea probabil un trecut plin de traume.

La început, șoferul s-a plâns că nu merge treaba, așa cum numai taximetriștii știu să o facă. Îmi imaginez un frizer care procedează similar: ”E jale, fratele meu, nu se mai tunde lumea. Umblă toți pletoșii pe stradă, s-au învățat toți să stea cu lațele pe ei. Iar ăia care vin să se tundă… Nu mă refer la tine, tu ești o excepție, șefule, dar știi cum era pe vremuri? Nu-și permitea să se tundă oricine. Acum? E jalea de pe lume. Vin toți țăranii, toți nespălații să-i tunzi”.

Mă rog. Să revenim.

Poate că nu mergea treaba acum, dar șoferul de Uber avea așteptări mari de la Revelion. De la el de la firmă, era singurul care urma să lucreze. Nu-l deranja să fie pe stradă, singur cu mașina lui, atunci când toată lumea petrece.

– O să mă duc și eu într-o piață, desfac o sticlă de șampanie, beau un pahar-două și pe urmă mă-ntorc la post, să iau comenzi.

– După ce-ați băut?

– Și ce dacă?

– Păi, Poliția?

– Nu-mi face nimic. În primul rând, n-are cum să mă oprească. Dacă-i văd, îi ocolesc.

Îmi și imaginam un echipaj de Poliție la marginea străzii. Agenții văd că se apropie un Logan alb și jerpelit, care merge-n zigzag ca și cum șoferul tocmai ar fi băut câteva pahare de șampanie, doar că mașina nu-și continuă drumul până la ei, ci întoarce brusc de îndată ce ajunge la distanța de la care-i poate distinge, pentru ca pe urmă s-o ia la goană în sens opus, acroșând alte automobile în traiectoria ei haotică.

Iar un polițist din echipaj:

– Mda, nu e nimic ciudat acolo, haideți să oprim alte mașini, dintre cele care chiar ajung în dreptul nostru.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100