1890, 1941, 2023, 2053. Patru ani importanți pentru istoria fictivă a Londrei, patru momente în timp în care corpul unui bărbat este găsit fix în același loc, pe aceeași stradă, Longharvest Lane din districtul Whitechapel. Același tînăr fără identitate, aterizat nud, cu un tatuaj pe antebraț, o tăietură pe frunte și fără ochiul stîng, găurit de glonțul care n-a mai ieșit pe partea cealaltă, dar nici în interiorul craniului n-a rămas. Cele patru anchete ale detectivilor londonezi paralele în timp avansează anevoios, descoperind doar că apariția trupului căzut din senin, concomitent cu explozia becurilor de pe stîlpii de iluminat public, pare a avea legătură cu un cult protejat de persoane importante în societate care conspiră niște chestii sinistre și criminale, comunicînd între ei cu parola-slogan Know you are loved.
Cum ar fi posibil ca un individ care s-a născut în 2008 și a murit la 99 de ani, în 1941, să imprime de pe patul de moarte mesaje pe vinil pentru eul său mult mai tînăr? Dacă această premisă te-a făcut curios, ai căzut în plasă. Cu momeala asta își păcălește telespectatorii Bodies ca să fie urmărit, dezvăluind foarte lent conexiunea dintre personaje, în niște decoruri și costume care reproduc destul de bine atmosfera epocii. Dar aici se cam termină aspectele pozitive, e tot ce poate fi spus de bine despre serial.
Ca de obicei în genul ăsta de realitate alternativă, rezultatul producției suferă grav dacă întregul concept nu se susține logic. Marea problemă în cazul Bodies e scenariul, care se vrea un mix inteligent de evenimente incitante, șocante, pline de suspans și schimbări neașteptate de situație. Dar incoerente – ca să fie cumva conectate între ele, se recurge la răsutilizata formulă a călătoriei în timp, pentru modificarea unui trecut repetat în buclă, cu toate paradoxurile implicite parțial neexplicate. Unele elemente ale labirintului narativ confuz și, pe alocuri, de-a dreptul ridicol sînt complicate inutil pînă la dispariția sensului, fiind acolo doar pentru sporirea artificială a misterului. Sau pentru a dovedi, în celebrul stil actual al discriminării pozitive, incluziunii și diversității, că existau homosexuali și în Anglia victoriană. Know you are fooled.
Bodies, 2023-?, thriller SF cu acțiune neconvingătoare și scenariu găurit de întrebări fără răspuns logic, creat de Paul Tomalin după o bandă desenată de Si Spencer, opt episoade de 55-65 de minute, difuzat de Netflix.