Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Un academician și sărăcanii

Zoom Un academician și sărăcanii

Nimic mai înduioșător decât să-i vezi pe parlamentarii liberali, cu vocile pătrunse de tradiția academică, scuzând de la tribună absența ministrului Victor Costache de la moțiunea de cenzură: “E în Franța, e primit în Academia Franceză!”. Apoi o scurtă tăcere – grăitoare de la sine, cum spun tâmpiții. Florin Roman, unul dintre cei mai rudimentari vorbitori, stropind violență ca o arteziană, a aruncat pur și simplu cu “Academia Franceză” în pesediștii cei inculți. A luat Academia Franceză de mâner și – buf, direct în pesediști. Mare performanță a chirurgului Victor Costache. Nu, nu e vorba de “Academia Franceză”, mânca-v-aș gura voastră de puțulici! E vorba de Academia Națională de Chirurgie din Franța, instituție veche, plină de autoritate și de istorie ca Bogdan Licu de plagiate.

Indiscutabil, cu merite recunoscute la acest nivel, doctorul Costache e sculă, cum probabil că se explică Florin Roman în particular.

Ca om politic e un mincinos. Omul lucrează gratis pe 20.000 de lei, într-o zi de week-end, adică miercuri. Ca om politic este urgența spitalelor private de a se conecta puternic la banii publici.

E uimitor că trăim din nou în confuzia asta a competențelor. Și este uluitor că un chirurg de o asemenea anvergură își lasă deoparte cariera pentru o vreme – operând doar de “întreținere” – ca să facă parte din Guvernul Orban.

Altfel, dacă stai să te gândești, de un astfel de om ai nevoie când vrei să dai un buf ca OUG-ul dat de guvern. Că doar nu ne permitem noi, sărăcanii, să ne luăm de un academician francez.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Tovarase progressiste Stelianos Stelu (Yeti), puteti sa va dezvoltati ideea de cakat?
    Adica stai ca nu e nevoie, am inteles.
    De PNLDL si borfasii sai politic corecti nu te poti atinge nici cu o floare de basina porkului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale