Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Un grup de bani europeni, rămas izolat în Munții Rodnei

Zoom Un grup de bani europeni, rămas izolat în Munții Rodnei

Să ne imaginăm că, dorind să descoperim minunile naturii, o luăm la pas spre ținuturile Maramureșului. Pentru că nu suntem chiar zdraveni la minte, traseul nostru spre destinație curge prin județul Bistrița-Năsăud. Pe-aici chiar mergem la pas, căci de ani buni încă se lucrează la acest drum național care, printre altele, ne duce și prin localitatea Romuli. Oameni primitori, atâția cât mai sunt după ce majoritatea au plecat în străinătate, ne întâmpină și ne întreabă dacă nu vrem să cumpărăm un set de telescoape, care să le înlocuiască pe cele pe care tocmai le-am distrus în urmă cu vreo doi kilometri. Refuzăm și ne vedem de drum când, de pe marginea drumului, se aud urlete gâtuite și disperate: „Ajutooooor, salvați-ne! Luați-ne de aici! Investiți-ne în altă parte!”. Când te uiți mai bine descoperi cu groază că sunt niște fonduri europene legate cu cruzime de ușa unui centru de informare turistică. Ce grozăvie…

Comuna Romuli există. Putem să vă spunem multe lucruri despre ea, dar în cel mult două minute le veți uita pentru că, din nou, sunteți oameni normali și nu aveți de ce să nu uitați așa ceva. Comuna Romuli are de curând și canalizare în aproape 80% din locuințe, ceea ce, să recunoaștem, este ceva nou pentru această rubrică. Ce mai are comuna Romuli, din Bistrița-Năsăud, însă? Exact, un centru de informare turistică. Fiind la doar doi pași de județul Maramureș, unde se presupune că există turism, autoritățile din Romuli s-au gândit că și comuna lor se va molipsi de această boală, astfel că de îndată s-au accesat niște bani pentru ridicarea unui falnic centru de informare turistică. 400.000 de lei au zburat rapid în zidurile unei clădiri care adăpostește pliante și afișe cu dezvoltatul turism montan pe care comuna îl are.

Centrul face umbră din luna aprilie a acestui an, dar accesarea de fonduri europene este o pasiune mai veche și mai costisitoare a autorităților din zonă. În 2014, primăvara a venit la Romuli cu primul parc al comunei. Cum prima dată, se știe, doare, parcul cu băncuțe, tobogan și balansoar a costat nici mai mult, nici mai puțin de 40.000 de euro. Dar măcar există turism montan. Nu pentru mult timp, probabil, având în vedere cum zboară pădurea din Munții Rodnei.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint