Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Un om informat e și mai greu de agățat

Zoom Un om informat e și mai greu de agățat

Una dintre plăcerile cele mai mari ale călătorului venit din țări străine pe meleagurile românești este aceea de a umbla din sat în sat și de a vizita centrele locale de informare turistică. Serios. Altfel nu ne explicăm de ce se construiesc, de câțiva ani, într-o veselie, centre după centre de informare turistică.

De exemplu, în comuna Daneș, din județul Mureș, firma Landmania SRL va ridica, pentru 307.323 de lei plus TVA, un astfel de centru de informare și promovare turistică, ce va duce, desigur, la dezvoltarea marketingului serviciilor turistice din comuna Daneș.

Dincolo de faptul că se află la câțiva kilometri de Sighișoara, comuna Daneș nu se remarcă, turistic, prin absolut, dar absolut, nimic.

Pe site-ul Primăriei Daneș, de exemplu, la categoria “obiective turistice” sunt trecute Hotelul Denis, pensiunea Dracula și hanul Dracula. Biserica fortificată, singura care, de fapt, ar merita să fie menționată, nu-și găsește loc în lista informativă a Primăriei.

Cât despre evenimentele care se petrec anual în Daneș, ele sunt în măsură să atragă mii, zeci de mii sau chiar sute de mii de turiști. Dacă nu credeți, uitați-vă repede pe lista evenimentelor din 2013: zilnic, piață alimentară; pe 2 martie, 17 iunie și 2 octombrie, târg de animale; în iunie, Ziua Eroilor – Ispas; pe 1 decembrie, ziua națională a României; pe 8 și 9 iunie, festivalul copiilor. Până și cel mai sedentar american, lipsit total de dorința de a explora noi teritorii și de a deprinde noi obiceiuri, ar fi în stare, numai văzând această listă, să se urce de urgență în avion și să zboare direct la Daneș, cheltuindu-și acolo miile de dolari care, altfel, s-ar duce în Hawaii sau în cine știe ce insulă exotică asiatică.

Așadar, centrul de informare turistică, ce va costa aproape 100.000 de euro cu tot cu TVA, își merită pe deplin investiția. Nu că, dacă ar exista cu adevărat ceva de promovat în Daneș, s-ar putea face, cu banii ăia, un site și niscaiva aplicații pentru device-uri mobile. Nu, așa ceva e prea de secolul ăsta. Așa că mai bine facem o clădire inutilă, scumpă tocmai pentru că este inutilă, dar măcar bifăm la capitolul “investiții”. Nu, serios, 100.000 de euro i-au făcut pe contribuabilii din Daneș?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint