Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Una este ciuma

Zoom Una este ciuma

Vestea proastă e că în China centrală s-au înregistrat din nou cazuri de ciumă bubonică după ce niște băieți au mîncat marmotă crudă. Vestea bună e că sigur o să murim din cauza celorlalte cinci gripe și șase viruși pînă cînd ajunge ciuma la noi.

Ministrul Agriculturii din Indonezia susține că a inventat un colier care protejează de COVID-19. Experții spun că a prins niște frunze de eucalipt pe o sfoară și că invenția sa protejează doar împotriva țînțarilor, dar nici asta nu face foarte bine.

Rapper-ul antic Vanilla Ice a vrut să țină un concert de 4 iulie în statul american Texas spunînd că în anii ’90, atunci cînd a fost el ultima oară celebru, nu exista coronavirus. Știam asta deja pentru că se cheamă COVID-19, nu COVID-1990.

Statuia Micii Sirene din Copenhaga a fost vandalizată, cineva scriind pe ea „Pește rasist”. Probabil autorii gestului de mare curaj sînt o comunitate mică, dar inimoasă de creaturi jumătate om, jumătate caracatiță, condusă de malefica Ursula.

Un miliardar rus s-a oferit să cumpere statuile date jos de americani. Cel mai probabil, ele vor fi transportate în Rusia și torturate pînă spun tot ce știu despre istoria americană.

Antananarivo, capitala Madagascarului, se află din nou în izolare după ce băutura răcoritoare anti-COVID, lansată de președintele țării acum cîteva săptămîni, n-a funcționat și numărul cazurilor a explodat. Vedeți ce se întîmplă dacă l-am scos pe Radu Mazăre din Madagascar? S-a prăbușit tot ecosistemul local de escroci.

Un aeroport din Taiwan oferă călătorii false cu avionul turiștilor disperați că nu pot să plece nicăieri. Poți să-ți lași bagajele la check-in, să treci de controlul pașapoartelor și chiar să te urci în avion, doar că nu pleci nicăieri. Practic, ți se oferă o călătorie clasică, de dinainte de pandemie, cu o cursă low-cost care operează în România.

TikTok și alte 58 de aplicații chinezești au fost interzise în India după conflictele recente dintre cele două țări. Pentru cunoscători, așa se face diplomația modernă. Mai blochezi o aplicație, mai dai un unfollow pe Facebook, mai declari un război pe Twitter, mai intri pe Tinder să găsești un popor matur cu care vrei să faci sex în zona ta de interes geopolitic.

Un bărbat din India și-a comandat o mască din aur care a costat în jur de 4.000 de dolari, dar care nu protejează absolut deloc împotriva COVID-19. Asta-mi aduce aminte de capitala aia europeană care în ultimii ani a spart milioane de euro pe o linie de metrou care nici acum nu funcționează, dar totuși dă frumos pe hîrtie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Poliția nu știe să cînte la Pian

  11 august 2020

  Pe cît de fioroși s-au repezit asupra unui biet om al străzii, împodobindu-l cu cătușe și la mîini, și la picioare, pînă și-a dat duhul în ghearele lor, pe atît […]

 • Și școala mai ucide, nu-i așa?

  11 august 2020

  Profesorul Iohannis a ținut lecția de aritmetică singur, fără să împartă oxigenul cu cineva, fără ca umbra vreunui muritor să-i strice suficiența.Voia să dea doar el veștile bune, și așa […]

 • Orban descrescătorul

  11 august 2020

  Luni, Ludovic Orban ne-a anunțat că domnia-i propie și guvernul înțelept condus de către acest geniu al șprițurilor târzii au reușit să oprească creșterea numărului de infectări. „Am reușit să […]

 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]