Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Una este ciuma

Zoom Una este ciuma

Vestea proastă e că în China centrală s-au înregistrat din nou cazuri de ciumă bubonică după ce niște băieți au mîncat marmotă crudă. Vestea bună e că sigur o să murim din cauza celorlalte cinci gripe și șase viruși pînă cînd ajunge ciuma la noi.

Ministrul Agriculturii din Indonezia susține că a inventat un colier care protejează de COVID-19. Experții spun că a prins niște frunze de eucalipt pe o sfoară și că invenția sa protejează doar împotriva țînțarilor, dar nici asta nu face foarte bine.

Rapper-ul antic Vanilla Ice a vrut să țină un concert de 4 iulie în statul american Texas spunînd că în anii ’90, atunci cînd a fost el ultima oară celebru, nu exista coronavirus. Știam asta deja pentru că se cheamă COVID-19, nu COVID-1990.

Statuia Micii Sirene din Copenhaga a fost vandalizată, cineva scriind pe ea „Pește rasist”. Probabil autorii gestului de mare curaj sînt o comunitate mică, dar inimoasă de creaturi jumătate om, jumătate caracatiță, condusă de malefica Ursula.

Un miliardar rus s-a oferit să cumpere statuile date jos de americani. Cel mai probabil, ele vor fi transportate în Rusia și torturate pînă spun tot ce știu despre istoria americană.

Antananarivo, capitala Madagascarului, se află din nou în izolare după ce băutura răcoritoare anti-COVID, lansată de președintele țării acum cîteva săptămîni, n-a funcționat și numărul cazurilor a explodat. Vedeți ce se întîmplă dacă l-am scos pe Radu Mazăre din Madagascar? S-a prăbușit tot ecosistemul local de escroci.

Un aeroport din Taiwan oferă călătorii false cu avionul turiștilor disperați că nu pot să plece nicăieri. Poți să-ți lași bagajele la check-in, să treci de controlul pașapoartelor și chiar să te urci în avion, doar că nu pleci nicăieri. Practic, ți se oferă o călătorie clasică, de dinainte de pandemie, cu o cursă low-cost care operează în România.

TikTok și alte 58 de aplicații chinezești au fost interzise în India după conflictele recente dintre cele două țări. Pentru cunoscători, așa se face diplomația modernă. Mai blochezi o aplicație, mai dai un unfollow pe Facebook, mai declari un război pe Twitter, mai intri pe Tinder să găsești un popor matur cu care vrei să faci sex în zona ta de interes geopolitic.

Un bărbat din India și-a comandat o mască din aur care a costat în jur de 4.000 de dolari, dar care nu protejează absolut deloc împotriva COVID-19. Asta-mi aduce aminte de capitala aia europeană care în ultimii ani a spart milioane de euro pe o linie de metrou care nici acum nu funcționează, dar totuși dă frumos pe hîrtie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Invitație la murit

  27 octombrie 2020

  Dacă ar fi locuit sub aripa vulturului,în penele pescărușului sau în gușa albatrosului, păsări iubitoare de lumină și de văzduh, coronavirusul ar fi umplut spitalele de aviatori, de zburători cu […]

 • Klaus al națiunii celei mai defavorizate

  27 octombrie 2020

  În lupta românilor cu boala și cu moartea, președintele a trecut încă de la început de partea virusului, dar acum îl ajută mai mult ca niciodată. „Alegerile vor avea loc […]

 • Patru ani și restul zile pân’ la partidele civile

  27 octombrie 2020

  Aparent, următorii patru ani sunt deja desenați pe harta politică a României. Victorios din cale-afară de un an și jumătate, PNL nu mai are cum să piardă puterea totală: președinte, […]

 • Invitație la concert

  20 octombrie 2020

  Scîrbit de mine însumi, par fructul nimănui, M-aș cățăra la noapte hoțeşte în gutui Și poate prin decembre, agonizînd pe-un ram, O să deschid cu cinste al ciorilor bairam. Să […]

 • Pe mîna noastră

  20 octombrie 2020

  Între cei treizeci de maiori, colonei și locotenent-colonei fabricați la uzina ilegală de grade a generalului Oprea figurează procurorul-șef al Uniunii Europene, Laura Codruța Kövesi. Această uimitoare femeie, care a […]