Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Unde merge epidesuta, merge și epidemia

Zoom Unde merge epidesuta, merge și epidemia

Un raport arată că epidemia de coronavirus putea fi controlată dacă autoritățile chineze s-ar fi ocupat de asta în loc să vîneze oamenii care scriau că a apărut o boală nouă. Bine, n-avem de unde să știm asta. La cît de obsedați sînt chinezii de muncă și supraproducție, probabil nu se lăsau pînă nu fabricau cel puțin cîteva sute de mii de infectați.

Potrivit unui studiu, oamenii nu mai cred că munca le poate îmbunătăți viața. Cu siguranță, deși nu ni se spune, e un studiu comandat de marii producători de ciocolată și alcool.

Cinci milioane de locuitori din Wuhan au apucat să părăsească orașul înainte ca autoritățile să-l închidă din cauza epidemiei de coronavirus. Mai mult, o femeie s-a lăudat pe rețelele sociale că a fentat controalele de securitate și a ajuns la Paris, unde mănîncă la un restaurant de 5 stele Michelin. Dacă n-o omoară virușii, sigur o s-o omoare prețurile. Adică, să fim serioși, voi știți cît mai costă o tocăniță de liliac infectat la un restaurant de fițe, zilele astea? Minimum o mînă și-un picior.

Un bărbat care desena penisuri pe pereți a fost arestat de o echipă de 25 de polițiști de elită. Probabil a fost o acțiune extrem de complexă în care oamenii legii au fost nevoiți să se uite la sute de penisuri desenate pe pereți, să le verifice comparîndu-le cu penisurile din baza de date și apoi să cheme un expert care să confirme că mostrele se potrivesc cu opera vandalului. Oricum, important e că pînă la final i-au de cap.

Foarte mulți utilizatori masculi ai rețelei TikTok au început să-și scalde testiculele în sos de soia ca să afle dacă au papile gustative sau nu. De ce doar în sos de soia? De ce nu o experiență completă cu trei feluri de mîncare? De ce nu un meniu de nuntă? De ce nu o apariție la Masterchef, ediția specială “Preparate pe bază de ouă”.

Arheologii au descoperit că, din cauza temperaturilor ridicate provocate de erupția Vezuviului, creierul unei victime s-a transformat în sticlă. Slăbuț, doar sticlă. Toată lumea știe că doar cu sticlă, fără tîmplărie termopan, te trage curentul. Iar la creier curentul poate să fie chiar fatal.

Un bărbat din India a fost omorît de un cocoș, în timpul unei lupte ilegale de cocoși. Înainte să ne repezim la concluzii pripite, haideți s-o luăm logic: o fi zis și bărbatul ceva, o fi vorbit urît, o fi înjurat.

Doi elefanți au evadat dintr-un un circ italian și au dat iama în centrul unui oraș rusesc acoperit de zăpadă. Cine știe, poate nu-i o idee rea. Adică dacă Panzerele nemțești s-au împotmolit în zăpadă, dar Hannibal a reușit să treacă Alpii pe elefanți, poate nu-i o idee rea.

2 comentarii

 1. #1

  “… i-au DAT de cap” Cred ca asa ai vrut sa spui/scrii, dl-e. Radu..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]