Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

USR e așteptat la cotitură

Zoom USR e așteptat la cotitură

Tocmai ce se mai desprinsese USR în sondaje de partidul lui Dacian Cioloș (parcă +PLUS îi zice), că iar a început să piardă teren. Încă nu vizibil, că nu mai umblă nimeni din telefon în telefon să sondeze, zilele astea, dar se simte, așa, un aer de inutilitate ce va să vină. +PLUS s-a mișcat repejor, a venit în primele zile ale crizei cu niște propuneri concrete pe care nu le-a pus sub semnul alianței, după care a continuat să capitalizeze. Îl are pe Cioloș la Bruxelles, ditamai șeful de grup parlamentar european, iar asta o să se vadă încet-încet. USR îl are pe Dan Barna și cu asta s-a cam spus tot.

Oricum, modelul democrației interne din USR îi determină să aibă idei proaste, puține și fixe. Sau astea trec de primul triaj epidemiologic. Mai preocupați să-și dea la gioale pe grupurile interne de discuții, useriștii au pierdut orice start, analizînd virgule, punctulețe și pixeli. Nu e ca și cum n-ar avea timp. Au o stare de urgență la dispoziție să vină cu soluția salvatoare. Căci, nu, salvarea României este însuși numele lor…

Dar, în timp ce +PLUS se organizează, suplinește lipsa structurilor cu idei și planuri aruncate rapid pe piață, USR dezbate, dezbate, dezbate… Pare că au rămas cumva înainte de decretarea stării de urgență, blocați în eterna lor dilemă dacă e bine sau nu să intre la guvernare.

Că PNL va deconta pandemia, că se va milogi după alianțe electorale doar-doar o mai prinde cîteva locuri prin consilii locale, județene sau prin Parlament, e aproape o certitudine. Că USR s-ar putea să fie unul dintre acești aliați disperați, începe să sune plauzibil.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale