Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Vama Veche, loc de vizită scurtă

Zoom Vama Veche, loc de vizită scurtă

Am ajuns prima oară în Vama Veche acum vreo zece ani. Pe vremea aia încă se mai băteau rockerii cu punkiștii pe acolo, ca să stabilească cine are cea mai superficială și inutilă contracultură, probabil. Pe lîngă ăștia, mai erau și eternii urîți nespălați, în curul gol, morocănoși că s-a stricat Vama. Că era un loc unde nespălații urîți se duceau să fie nespălați urîți fără să îi judece societatea. Și aveau și ei un loc în care era OK pentru toată lumea să se întărească rahatul în ciuciuleți, prin părul dintre buci, și au venit oameni să strice combinația.

Săraci urîți au fost acolo tot timpul. Dar valurile mai noi nu au venit acolo ca să fugă de societate. Au venit în grup să cerșească atenție de la oameni la fel de nonvalorici ca ei. Obicei care a rămas și acum. Nu poți să mergi zece metri fără să te împiedici de un ciudat care s-a îmbrăcat strident și s-a pus în mijlocul drumului, ca să fie sigur că îl vede lumea. În ultimii ani, Vama a devenit un fel de grup de sprijin pentru oameni care vor să fie băgați în seamă, dar nu au nici o calitate pentru care ar merita să fie băgați în seamă. Asta a devenit caracteristica comună a vamaiotului. Sărăcia, urîțenia și jegul au fost depășite de cerșitul de atenție.

Acum, Vama are de toate. Inclusiv un camping pentru corporatiști, care vor să trăiască experiența la cort, dar într-un mediu controlat, nu cu mult diferit de biroul unde se duc nouă ore pe zi să o frece inutil. Astfel a apărut, spre bulgari, campingul nivelat, cu gazon tuns, priză la fiecare cort și băiat de la departamentul de IT care îți instalează conexiunea la Internet. Lipsesc doar dozatorul de apă și o fată de la HR care să trimită circulare cu activități de grup. Corporatiștii sînt noua țintă a micilor afaceriști de Vamă. Nu contează că vin acolo doar un week-end pe an, să simuleze libertatea. Au bani de cheltuit. Și asta e cool acum. Să fii dronă la corporație, dar să te prefaci parazit social timp de două zile. Safari printre terminați. Și de-ăia sînt destui. A trebuit să-i explic 30 de minute unui barman cu pupilele dilatate conceptul de a cumpăra de la el o sticlă de apă plată.

Dar s-au întîmplat și lucruri bune în zonă. Transportul se mișcă bine și de la 5 dimineața deja poți să schimbi niște mașini pînă în Constanța în mai puțin de o oră și jumătate. Înainte ca soarele dimineții să lumineze băltoacele de vomă aflate din trei în trei metri, iar terminații să înceapă să mișune, încercînd să strîngă 5 lei la chetă. Vama Veche e un loc unde te poți distra, dar nu e un loc în care vrei să te trezești mahmur. Recomand cu căldură să veniți acolo seara și să plecați dimineața, cazîndu-vă oriunde altundeva pe litoral. E fain de-o vizită scurtă, dar n-are rost să te descalți pe acolo.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint