Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Vang Vieng: chillao cu alcool, droguri și anvelope de tractor

Zoom Vang Vieng: chillao cu alcool, droguri și anvelope de tractor

Pentru vamaioți neconsolați, hipster hippies sau sportivi rătăciți

Plictisiți de atîta salvat Vama Veche, am făcut un mic ocol prin Laos, care ascunde un mic paradis (pentru că e high) de backpacker-i ce o ard prin Asia de S-E în căutare de experiențe spirituale și droguri ieftine.

Programul e următorul: te dai jos mahmur din patul de 4 euro, bagi o banana pancake la micul dejun și te duci la tubing. Fiți atenți aici! Tubing-ul înseamnă să îți pui fundul într-o anvelopă de tractor și s-o iei ușurel la vale, pe rîu. Ce e atît de fun în asta? Barurile de pe mal. Cînd îți aruncă un laoțian mic și săltăreț sfoara, o prinzi cuminte și te lași tras la mal, fix în mijlocul party-ului. După una-două beri, îți iei anvelopa și plutești pînă la următoarea cîrciumă. Așa vreo patru kilometri. Beat that, Vama Veche! Pentru romantici, să vă zic cum arată acest spațiu al pierzaniei pe apă: genial! Ești înconjurat de munți dantelați, calcaroși, cu forme dintre cele mai ciudate, care după al treilea bar încep să-ți danseze grațios.

Dar ce se întîmplă în sat în tot acest timp? Hai cu pariurile! Ei bine, în fiecare bar se proiectează la nesfîrșit episoade vechi din Friends și Family Guy. Tineri sedați stau pe perne și se uită hipnotizați la ce i-a mai spus Monica lui Joey. Am uitat să vă zic: barurile au meniuri alternative ce conțin preparate alimentare sau lichide de genul special cocktail, mushroom shake, happy dish. O ciupercuță, o iarbă, un opium, totul natural, că doar sîntem în Laos, la țară.

Seara, sînt cîteva baruri unde se lasă cu party pînă dimineața. Nu vezi picior de localnic, în schimb sînt destui europeni sau americani reduși la instinctele primare.

Dacă totuși nu vrei s-o ignori pe doamna Natură, pregătește-te să aveți o relație pasională și să-ți placă la nebunie. Peisajul e fabulos. Sînt cîteva peșteri spectaculoase, unde intri cu frontală (lanternă legată de cap) și cu mare grijă la cap, să nu te lovești și la picioare și să nu aterizezi cine știe unde. Mai e și Blue Lagoon, adică niște apă turcoaz între munți unde te bălăcești printre mii de pești (genul pe care îi găsești cu usturoi și mango la restaurant. Yum!). Fix lîngă, e o peșteră cu un Buddha (am zis un, nu o…) culcat.

Locație: 10!

Accesibilitate: 7. Din Vientiane, faci trei ore cu autobuzul local. Drumurile te fac să le regreți pe ale noastre. Cînd iei bilet, asigură-te că VIP Bus chiar e VIP. Insistă. Pune-i să deseneze autobuzul. Să jure pe bolul de orez. Dacă nu, vei petrece, ca noi (dar nu spuneți la nimeni), 8 (opt) ore înghesuiți, ascultînd pop laoțian.

Prețuri: 10. E moca! Cazare super-OK, la 4-6 euro camera, mîncărică la 1-2 euro, droguri un pic mai sus.

Mîncare: 8. E bună, e picantă, e interesantă, e fix la fel în toate restaurantele.

Timp de petrecut acolo: 1-2 zile, dacă n-ai planuri de activi­tăți outdoor. Dacă nu, cît Friends poți vedea, serios?

Închiriază o bicicletă (1 euro/zi) și mergi prin sate și prin cîmpuri de orez și spre munți. O idee ar fi Tham Sang Triangle, adică peșterile Tham Sang, Tham Loup și Tham Hoi, traseul terminîndu-se în Tham Nam unde, tam-pam, în sezonul ploios poți face chiar tubing. În peșteră, da, dar fără bere de data asta.

Mergi cu barca pe rîu. Vezi peisajul, faci poze de Facebook, adică ce nu faci cu tube-ul cînd ești ud tot.

Fii multicultural și agață și tu ceva. Englezoaicele păreau mai disponibile. Și australienii.

Mergi la rafting, trekking, cățărări sau mountain biking. Știu, nu sună la fel de palpitant ca tubing-ul, dar credeți-mă, locul e perfect pentru o comuniune aventuros-amoroasă cu natura. Pe cont propriu e mai dificil, dar rezolvă băieții de la agenții totul.

Mănîncă un laap cu pește sau pui la unul dintre restaurantele locale. E o salată tocată mărunt și condimentată corespunzător. Menta face totul.

1 comentariu

 1. #1

  Este clar………………voua va este dor de vacanta………………

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • De ce începe să-mi fie mie rușine de sfînta nerușinare a altora

  19 iunie 2018

  Într-o vreme în care personajele lui Caragiale au evadat din proiect sfidînd legile metamorfozei, nu părem prea zguduiți că Mița Baston i-a luat locul lui Tipătescu, nici că Efimița nu […]

 • Klaus și uz de klaus

  19 iunie 2018

  Săptămîna trecută, un judecător al Curții Constituționale, Lăzăroiu, a fost amenințat. Sună îngrozitor, dar e exact așa cum sună. Consilierul prezidențial Tănăsescu și-a luat concediu și l-a atras în biroul […]

 • Isărescu și sclavii

  19 iunie 2018

  Când au apărut informații despre colaboratorul Manole, în presă a fost embargou ca pe vremea lui Gabriel Oprea. Există suspiciuni mai mult decât rezonabile că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a […]

 • Războiul de independență se amînă

  12 iunie 2018

  Mitingul PSD, înrămat de Antena 3 și RTV, atîrnă acum pe perete, alături de mitingul #rezist, pictat, de-a lungul unui an întreg, de Digi24, Realitatea TV și HotNews. Sînt două […]

 • Dulăul cu colții pe-arginți

  12 iunie 2018

  “Bătrânii și moldovenii ne vor distruge viitorul!”, spuneau, fără fereală, antipatizanți de toate vârstele ai PSD-ului, înainte de parlamentarele din 2016. Prin urmare, pe locul 1 al listei pentru Senat […]