Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Veorica sportiva

Zoom Veorica sportiva

De unde mitul ăsta cu Veorica sportivă, atletă, trup de zeiță, ping-pongistă, înotătoare?

Nicolae Moga, senator PSD, spunea acum câteva zile: “Dar ce nu ştiaţi, şi dau din casă, doamna preşedinte a fost înotătoare de performanţă, de aia are şi corpul ăsta frumos, aţi văzut, aşa… elegant, siluetă…”.

O știam pe aia cu ping-pong-ul, dar ping-pong-ul nu-ți face corp de voleibalistă braziliancă, totuși. Bineînțeles, nici nu vedem acel corp, însă e un întreg vibe pesedist în direcția asta: uitați-vă la ea, minune a sportului, produs al unui stil de viață în slujba mișcării.

Nu, chiar nu se vede așa ceva. Iar ping-pong, ca s-o terminăm cu asta, joacă mediocru, ca maimuța de la circ, cum joacă cei mai mulți, lipsiți cu desăvârșire de talent: pun paleta în fața mingii, cam atât.

Chestia cu “Veorica înotătoare” e din altă lume, nu încape îndoială. Cunosc 50 de grași fumători alcoolici care în “tinerețe” au jucat fotbal de performanță.

Acum s-a trecut la nivelul “Veorica biciclista”. Întrebarea e: de ce au crezut cei care au crezut, din jurul Veoricăi, că una dintre problemele ei de imagine este “sportivismul”?

Și de ce să minți atât de grav, când te uiți la Veorica și vezi? Este generația de femei pe care o știm – toate sunt acum cu 10-15 kilograme peste greutatea normală, cele mai multe victime ale unei vieți de rahat în ceaușism și-ale unei tranziții și mai de rahat.

Mai e puțin, totuși, din campanie, spre ce se va merge cu imaginea Veoricăi? Și cu ce vehicul se va merge într-acolo? O s-o vedem pe teleormăneancă în bob dacă dă un deget de ninsoare?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cinci ani de singurătate

  12 noiembrie 2019

  “Politicienii sînt ca scutecele. Trebuie schimbați des și din același motiv.” Vechiul aforism, atribuit lui Mark Twain, n-are trecere la români. Președintele României se schimbă doar o dată la zece […]

 • Barna, puntea suspinelor

  12 noiembrie 2019

  USR, alături de PLUS, părea să se poată transforma într-un partid important. Nu atât de important încât să conducă, prea curând, singur, dar suficient de important încât să înceapă să […]

 • Cum am ratat eu scaunul cu patru picioare de la Cotroceni

  5 noiembrie 2019

  După ce ani de zile și-a înmuiat batistuţa de la piept într-o esență de patchouli extrasă din brînza neaoșă de burduf, naţionalistul de operetă Rareș Bogdan și-a imaginat că țara […]

 • Președintele pe care l-am pierdut

  5 noiembrie 2019

  Așa sînt mereu zilele dinainte: însorite și nepăsătoare. Nimic nu arată că ne confruntăm cu involuția speciei prezidențiale și cu abisul celor cinci ani care vin gata irosiți. Să ni-l […]

 • O șansă istorică

  5 noiembrie 2019

  A fost nevoie de 30 de ani pentru ca Ludovic Orban să primească și el o șansă reală în politica mare. Chiar dacă, de-a lungul vremii, șanse a mai avut, […]