Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Veorica sportiva

Zoom Veorica sportiva

De unde mitul ăsta cu Veorica sportivă, atletă, trup de zeiță, ping-pongistă, înotătoare?

Nicolae Moga, senator PSD, spunea acum câteva zile: “Dar ce nu ştiaţi, şi dau din casă, doamna preşedinte a fost înotătoare de performanţă, de aia are şi corpul ăsta frumos, aţi văzut, aşa… elegant, siluetă…”.

O știam pe aia cu ping-pong-ul, dar ping-pong-ul nu-ți face corp de voleibalistă braziliancă, totuși. Bineînțeles, nici nu vedem acel corp, însă e un întreg vibe pesedist în direcția asta: uitați-vă la ea, minune a sportului, produs al unui stil de viață în slujba mișcării.

Nu, chiar nu se vede așa ceva. Iar ping-pong, ca s-o terminăm cu asta, joacă mediocru, ca maimuța de la circ, cum joacă cei mai mulți, lipsiți cu desăvârșire de talent: pun paleta în fața mingii, cam atât.

Chestia cu “Veorica înotătoare” e din altă lume, nu încape îndoială. Cunosc 50 de grași fumători alcoolici care în “tinerețe” au jucat fotbal de performanță.

Acum s-a trecut la nivelul “Veorica biciclista”. Întrebarea e: de ce au crezut cei care au crezut, din jurul Veoricăi, că una dintre problemele ei de imagine este “sportivismul”?

Și de ce să minți atât de grav, când te uiți la Veorica și vezi? Este generația de femei pe care o știm – toate sunt acum cu 10-15 kilograme peste greutatea normală, cele mai multe victime ale unei vieți de rahat în ceaușism și-ale unei tranziții și mai de rahat.

Mai e puțin, totuși, din campanie, spre ce se va merge cu imaginea Veoricăi? Și cu ce vehicul se va merge într-acolo? O s-o vedem pe teleormăneancă în bob dacă dă un deget de ninsoare?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]

 • Hora păcălicilor

  15 iunie 2021

  Orban și Cîțu bântuie țara în lung și-n lat, străbătând filialele PNL-ului așa cum fantoma comunismului bântuia Europa la începutul Manifest der Kommunistischen Partei. Mai o vizită la un centru […]

 • Cînd treci

  8 iunie 2021

  Sub pașii tăi cad viermii în extaz, se bîlbîie salcîmii și fac spume, rușinea-mi fuge beată din obraz și m-aș dori pămînt mușcat de rîme pe care surîzînd să îl […]

 • Un om periculos

  8 iunie 2021

  A trădat, a mințit, a pus în pericol vieți omenești, a fost complicele unor hoți. Recidivist în toate aceste fapte și arivist politic neobosit, a dat în văzul lumii întregi […]