Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Veorica sportiva

Zoom Veorica sportiva

De unde mitul ăsta cu Veorica sportivă, atletă, trup de zeiță, ping-pongistă, înotătoare?

Nicolae Moga, senator PSD, spunea acum câteva zile: “Dar ce nu ştiaţi, şi dau din casă, doamna preşedinte a fost înotătoare de performanţă, de aia are şi corpul ăsta frumos, aţi văzut, aşa… elegant, siluetă…”.

O știam pe aia cu ping-pong-ul, dar ping-pong-ul nu-ți face corp de voleibalistă braziliancă, totuși. Bineînțeles, nici nu vedem acel corp, însă e un întreg vibe pesedist în direcția asta: uitați-vă la ea, minune a sportului, produs al unui stil de viață în slujba mișcării.

Nu, chiar nu se vede așa ceva. Iar ping-pong, ca s-o terminăm cu asta, joacă mediocru, ca maimuța de la circ, cum joacă cei mai mulți, lipsiți cu desăvârșire de talent: pun paleta în fața mingii, cam atât.

Chestia cu “Veorica înotătoare” e din altă lume, nu încape îndoială. Cunosc 50 de grași fumători alcoolici care în “tinerețe” au jucat fotbal de performanță.

Acum s-a trecut la nivelul “Veorica biciclista”. Întrebarea e: de ce au crezut cei care au crezut, din jurul Veoricăi, că una dintre problemele ei de imagine este “sportivismul”?

Și de ce să minți atât de grav, când te uiți la Veorica și vezi? Este generația de femei pe care o știm – toate sunt acum cu 10-15 kilograme peste greutatea normală, cele mai multe victime ale unei vieți de rahat în ceaușism și-ale unei tranziții și mai de rahat.

Mai e puțin, totuși, din campanie, spre ce se va merge cu imaginea Veoricăi? Și cu ce vehicul se va merge într-acolo? O s-o vedem pe teleormăneancă în bob dacă dă un deget de ninsoare?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]

 • Nu-l deranjați pe mandolinist!

  19 mai 2020

  Ludovic Orban s-a trezit, fără voia nimănui, un soi de stăpân absolut al României pe durata stării de urgență și, mai nou, pe durata stării de alertă. Din angajatul fictiv […]

 • Sfînta Mona

  12 mai 2020

  Săptămîna trecută, la Ateneu, a avut loc congresul băutorilor de spirt medicinal din România, cu ocazia însființirii celor doisprezece martiri căzuți la datorie într-o singură zi după ce s-au împărtășit […]

 • Sfînta prostie și păcătoasa fecioară din Luxemburg

  12 mai 2020

  Pe lista templelor prostești, ridicate de români unor zeități greșite, pe locul doi, după edificiul cu nume de cod Petrov, vine sanctuarul Laurei Codruța Kövesi. Închinători aiurea s-au mai găsit […]